RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalister vil ikke streike

Sist oppdatert:
Journalistene i blant annet NRK og TV 2 er rasende på Norsk Journalistlags vedtak om å støtte en politisk streik mot forslaget om midlertidige ansettelser. I Dagsrevyen truer 40 journalister med å melde seg ut av fagforeningen.

Landsstyret i Norsk Journalistlag, NJ, har vedtatt at organisasjonens medlemmer skal delta i en eventuell politisk streik mot forslaget om midlertidige ansettelser. NJ vil dermed slutte seg til LO og de andre fagforeningenes politiske streik, skriver fagbladet Journalisten.

Umulig dobbeltrolle
Vedtaket har skapt sterke reaksjoner blant journalistlagets medlemmer, som mener det er uforenelig med journalisters rolle å gå i politisk streik.

- Hvis jeg intervjuer Victor Norman, så skal jeg si at "nå må jeg gå, fordi jeg skal streike mot deg"?, spør Finn-Ove Hågensen i TV 2-klubben til Dagens Næringsliv.

I NRK Dagsrevyen har 40 av medarbeiderne uttalt at de vil melde seg ut av journalistlaget dersom vedtaket om å delta i streiken blir stående.

- Det gjelder spesielt reportere som arbeider med politikk og økonomi, men også mange allmennreportere i innenriksredaksjonen. De er prinsipielt imot å ty til politisk streik, sier klubbleder Anders Børringbo til Journalisten.

Viktig problemstilling
Det er første gang Norsk Journalistlag deltar i en eventuell politisk streik. NJ-leder Ann-Magrit Austenå har forståelse for journalistenes betenkeligheter, men sier hun er overrasket over de sterke reaksjonene. Austenå viser til at midlertidige ansettelser er en svært viktig sak som i høyeste grad er utbredt i mediebransjen.

Redaksjonsklubbene i Aftenposten og VG har stilt seg lojalt bak landsstyrets vedtak, men forbeholder seg retten til å frita medarbeidere som havner i en habilitetsmessig umulig rolle.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere