*Nettavisen* Nyheter.

Journalister vil vite om Slottet presset NRK

Oslo (NTB): Slottet ba NRK om at Hans Olav Brenner skulle gjøre intervjuet i forbindelse med kronprinsens 40-årsdag. Nå vil journalistlaget i NRK vite om kanalen ble presset til å velge Brenner.

Lørdag skal NRK vise Brenners TV-intervju med kronprins Haakon i beste sendetid. Da Slottet og NRK avtalte intervjuet, ga Slottet kanalen en liste med hvilke journalister de ville at skulle gjøre intervjuet, skriver VG.

- Hvis det er riktig at Slottet har fått lov til å ønske seg journalist til dette programmet, så er det en uting. Jeg har fått forsikringer fra NRK-ledelsen om at dette programmet ikke er preget av styring fra Slottets side, men skulle dette vise seg ikke å stemme så er det sterkt beklagelig, sier Sidsel Avlund, leder av NRKs journalistlag.

- Slottet hadde noen forslag til navn. Det står de selvsagt helt fritt til å ha. NRK besluttet hvem vi ønsket skulle gjøre portrettet og hva vi mente ville bli det beste programmet. Kronprinsen sa ja til å bli med på dette, og da satte vi i gang. Brenner er jo en av våre beste på dette området, sier TV-sjef Arne Helsingen i NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag