RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Journalistledigheten vokser tregere

Sist oppdatert:
Mens ledigheten blant reklamefolk vokser raskere enn landsgjennomsnittet, kan journalistene la seg berolige av at veksten er i ferd med å avta. Men fortsatt blir stadig flere journalister ledige.

Arbeidsmarkedet for journalister har vært presset i flere år. Stadig flere med journalistikk- og medieutdannelse, kombinert med oppsigelsesrunder i store medier som Aftenposten, NRK, P4, Dagens Næringsliv, Dagbladet, Computerworld og en rekke andre mediebedrifter gjør sitt til at det har vært et vanskelig arbeidsmarked for skrivende de siste årene.

Men nå kan det se ut som om arbeidsledigheten blant journalistene er i ferd med å avta. Fersk statistikk som Propaganda har fått tak i fra Aetat, viser at 442 journalister var helt arbeidsledige ved utgangen av juli.

Det er en økning på 12 prosent fra samme periode i fjor, noe som kun er halvparten så mye som økningen i alle arbeidsgrupper i snitt. Situasjonen på arbeidsmarkedet ser dermed ut til å ha stabilisert seg etter kraftig vekst i ledigheten i første halvår. I mai ble det rapportert om en ledighetsvekst på 15 prosent blant journalister.

Ifølge Aetat har situasjonen på arbeidsmarkedet nå stabilisert seg etter kraftig vekst i ledigheten i første halvår. Ved utgangen av juli var det registrert totalt 97.600 helt ledige arbeidssøkere, noe som utgjør 4,1 prosent av arbeidsstyrken.

Statistikken omfatter kun arbeidssøkende som har vært i arbeid. Ferdigutdannede journalister uten arbeidserfaring er ikke med.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere