*Nettavisen* Nyheter.

«JR» i sorg

Barbara Bel Geddes, mest kjent som Ellie Ewing i TV-serien Dallas, er død, 82 år gammel.

11.08.05 04:27

Bel Geddes, som har vært storrøyker i mange år, døde mandag av lungekreft i sitt hjem i Northeast Harbor i Maine, skriver The San Francisco Chronicle ifølge nyhetsbyrået AP.

- Hun var selve klippen i «Dallas», en fantastisk kvinne og strålende skuespillerinne. Hun var limet som holdt oss alle samlet, sier Larry Hagman, som spilte J.R. Ewing.

Hagman forteller til AP at han oppmuntret sin motskuespillerinne til å slutte å røyke, og han minnes at sminkerommet var så overfylt av sigarettrøyk at andre skuespillere måtte sminkes i omkledningsrommene sine.

Bel Geddes ble nominert til Oscar for beste kvinnelige birolle i filmen «I Remember Mama» (1948). Hun var den første som spilte Maggie the Cat i Broadway-oppsetningen «Katt på hett blikktak». Hun spilte også i flere store Broadway-oppsetninger, hvor den største suksessen var « Mary, Mary» som ble spilt over 1 500 ganger.

Men mest kjent var hun nok som familieoverhodet for Ewing-familien i såpeserien «Dallas».

Serien hadde en enorm seerskare verden over, også her i Norge, og Bel Geddes fikk i 1980 en Emmy for beste hovedrolle i en dramaserie. Hun er fremdeles den eneste såpestjernen som er blitt tildelt en så høythengende pris.

Annonsebilag