RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jøtul er hot!

Sist oppdatert:
Analysehuset Corporate Advice and Research (CAR) mener Jøtul-aksjen er "hot", etter at et planlagt salg av virksomheten ble avlyst
CAR tar det ikke tungt at salget til amerikanske Riverside "ble til aske", og mener den avtale prisen på 114 kroner pr. aksje virker lav. Siste omsetning på børsen er 100 kroner, men kjøperkursen ligger nå så høyt som 103 kroner.

CAR peker på at den høye strømprisen har slått gunstig ut for Jøtuls salg av vedovner.

- Ledelsen har kommunisert at målet for 2004 er en driftsmargin på 15 prosent, og EBITDA-margin på 20 prosent. Vi er skeptiske til om disse målene vil bli nådd, da tilsvarende tall for 2003 var betydelig lavere, men mener allikevel det er rom for betydelig forbedring, skriver CAR, som venter en fortjeneste pr. aksje etter skatt på 14,3 kroner i 2004, hvorav 3,30 kroner kommer i Q1.

- Etter vår mening er Jøtul betydelig underpriset på dagens nivå. PE på 9,1 på fjorårets resultater og 7 på våre estimater for 2004 er klare tegn på dette, skriver CAR som tror et salg til en annen kjøper ikke vil skje til under 114 kroner pr. aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere