RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jøtul-salget klart

Sist oppdatert:
Styret i peis- og ovnsprodusenten Jøtul har nå fremforhandlet en endelig avtale for salget av virksomheten i konsernet etter at et bud kom for to uker siden
Den endelige avtalen som nå er fremforhandlet lyder på 370 millioner kroner i kontanter for det operative selskapet i konsernet, Jøtul AS.

Kjøpere er Skanelv AS som la frem et bud på Jøtul AS 23. juni i år. Den endeig salgsavtalen ble signert i går, og er avhengig av godkjennelse fra generalforsamlingen i Jøtul.

Skanelv AS eies av svenske investeringsselskapet Accent Equity med 56,76 prosent og Havfonn AS, AS Selvaag Invest, Whitecliff ASA, alle med 13,33 prosent, samt Jøtul AS' ledelse med 3,24 prosent.

Kjøper er gitt en reklamasjonsfrist frem til likvidering av selskapet, eventuelt innen ni måneder dersom likvidering ikke har funnent sted i løpet av denne perioden.

Jøtul ASAs maksimale ansvar under garantien er 17,5 millioner kroner med mindre Jøtul ASA har utvist forsett eller grov uaktsomhet.

Etter justering for beregnede kostnader og forpliktelser i morselskapet Jøtul ASA, innebærer budet en verdi pr ASA- aksje i størrelsesorden 120 kroner før skatt. Det er på linje med hva som ble signalisert i budet.

- Styret er av den oppfatning at den fremforhandlede pris, samt øvrige vilkår i aksjekjøpsavtalen bør aksepteres, skriver styret i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere