RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jøtul selger ut (Ny)

Sist oppdatert:
Virksomheten i ovnsprodusenten Jøtul planlegges solgt til amerikanske Riverside Company. Pengene skal deles ut til aksjonærene
Oppdatert med flere detaljer og bakgrunn.

Styret i Jøtul har inngått en intensjonsavtale med det amerikanske investeringsselskapet The Riverside Company om salg av virksomheten til Jøtul.

Man skal selge det heleide datterselskapet Jøtul AS, hvor alle drift er samlet, eller innmaten i dete for 411 millioner kroner.

Fordelt på antall aksjer i Jøtul ASA er dette 140 kroner. Etter fradrag for visse kostnader, noe gjeld og utvanning i forbindelse med opsjoner, blir beløpet 134 kroner.

Men salget vil gi en betydelig skattemessig gevinst, og etter denne blir beløpet trolig ca. 114 kroner pr. aksje. Aksjen er bare sporadisk omsatt på Oslo Børs. Siste omsetning før i dag var 111,50 kroner

- Partene har til hensikt å inngå endelig avtale etter at årsregnskapet for 2003 foreligger - antagelig medio februar 2004, heter det.

- Beløpet bygger på visse forutsetninger hva gjelder resultatet og balanse for 2003. Endelig avtale vil derfor ikke bli inngått før disse størrelsene er kjent og partene er inneforstått med at eventuelle avvik i forhold til forutsetningene ligger innenfor akseptable grenser, heter det.

- Dersom endelig avtale blir inngått er det styrets hensikt å tilføre aksjonærene en størst mulig andel av salgsprovenyet, det vil si Jøtul ASAs verdier etter skatt, så raskt som mulig. Planene for dette vil styret komme tilbake til når salgsprovenyet eventuelt er tilgjengelig, heter det videre.

Planlagt salg

Jøtul har de siste årene gjennomført en snuoperasjon. Etter et par tunge år, hadde selskapet resultat de siste 12 månedene frem til utgangen av tredje kvartal på 56,3 millioner kroner, ifølge dagens børsmelding.

Samtidig har investeringsselskapet Whitecliff tatt full kontroll med 63 prosent av aksjene i selskapet, og gjort det klart at man ønsker å få realisert verdiene, slik man nå altså gjør.

Svenske NIBE var også tidligere interessert i å kjøpe, og har 22 prosent.

Kursen er rundt firedoblet fra et bunnmål i 2001.

Riverside, som nå kjøper, er et investeringsselskap som spesialiserer seg på oppkjøp av små og mellomstore selskaper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere