Jubel over at Sentral-Afrikas president går av

Bangui (NTB-Reuters-AFP): Jublende folkemasser samlet seg i sentrum av hovedstaden til Den sentralafrikanske republikk da det fredag ble klart at den midlertidige presidenten Michel Djotodia går av.

Djotodia og hans statsminister Nicolas Tiangaye ga til slutt etter for presset fra utålmodige naboland samlet i Tsjads hovedstad N'Djamena om å gi fra seg makten.

Men selv om lettelsen var stor over deres avgang, er det fortsatt stor uklarhet om hvem som nå skal trå til for å få kontroll over den uoversiktlige situasjonen i landet. Det haster å fylle vakuumet for å gjenopprette orden og hindre fryktede massakrer og folkemord.

Djotodia tok makten ved et kupp i mars 2013 som leder for de muslimske Seleka-opprørerne. Den siste tiden har han vært under sterkt press til å gå av fordi han ikke greide å stanse en voldelig konflikt mellom kristne og muslimer i landet.

Flere diplomater har uttalt at ledere i regionen har mistet tålmodigheten med ham, ikke minst fordi borgere fra deres land også ble forfulgt av militsene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.