*Nettavisen* Nyheter.

Jubeldag for alle med iPhone

Foto: Iphone (Iphone)

I dag er en jubeldag for alle med Apple iPhone. Slik får du gratis tilgang til en rekke nye programmer.

18.06.09 12:00

Mobilentusiaster over hele verden krangler om Apple iPhone. Tilhengerne mener at den har et genialt enkelt grensesnitt, mens motstanderne mener at telefonen ligger bakpå i forhold til utstyr som andre mobiler har hatt i flere år. Men uansett nerdekrangel - iPhone vokser dramatisk.

Hvis salget har fortsatt i samme tempo som før de siste ukene, er det nå solgt over 25 millioner telefoner over hele verden.

Norge kom på kartet tidligere i vår, og i dag er det altså den store dagen hvor brukerne fritt kan oppdatere programvaren og få en rekke nye funksjoner.

Her er en test av den nye programvaren:

HTML EMBED

Sent, men godt
Noen veldig banebrytende tilbud er ikke den nye programvaren i forhold til det som er vanlig på mange andre mobiltelefoner.

Les også:Slik får du iPhone 3.0 gratis

Men for iPhone-brukerne er nyhetene større. Inn kommer MMS, gjennomgående søk på hele telefonen, bruk av telefonen som diktafon og mulighet for å skrive meldinger med større tastatur på skjermen. Inn kommer også løsningen på en liten irritasjon; nå kommer æ, ø og å inn på tastaturet.

Mange gleder seg også over at det nå blir mulig å klippe og lime innhold fra et program på mobiltelefonen til et annet.

Her ser du hva som kommer:Oversikt over de nye programmene

På nettet raser debatten om den nye programoppdateringen er bra eller ikke. (Du kan følge debatten på Twitter i feltet til venstre).

Her kan du lese mer om Apples angrep på mobilbransjen:iPhone

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.