RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubelpriser på laks

Sist oppdatert:
Pan Fish-topp Atle Eide forventer sterke laksepriser fremover og i markedet snakkes det om høye prishopp. Lakseaksjene stiger kraftig, men Fjord-bud avvises. Les mer her:
Torsdag ettermiddag satte lakseaksjene i gang en kraftig oppgang. Like før slutten av børshandelen ble Fjord Seafood handlet opp nesten 8 prosent til 8,13 kroner per aksje mens Pan Fish stiger 4,69 prosent til 6,03 kroner per aksje.

I markedet har det kokt med rykter, både at Pan Fish jobber med et bud på alle aksjene i Fjord Seafoods og at kiloprisen på fersk norsk laks skal være oppimot 35 kroner per kilo.

Atle Eide, konsernsjef i Pan Fish, forteller til iMarkedet.no at han også har hørt om priser denne uken opp mot 35 kroner per kilo, men han avviser kontant at Pan Fish skal være iferd med å legge inn et bud på aksjene i Fjord Seafoods.

- Nei. Det er bare tull, sier Eide til NA24.no.

Det har vært spekulert i lengre tid om Pan Fish vil overraske markedet med å legge inn et bud på samtlige aksjer i Fjord Seafoods, noe som vil skape en stor gigant i det norske laksemarkedet. Pan Fish har nå rett under budpliktig eierandel på 40 prosent i selskapet.

Men lakseprisene er sterke, det konstaterer Eide.

- Det er et godt marked, konstaterer Eide som forteller at han ikke er bekymret for videre oppgang.

- Nei, jeg er ikke redd for at prisen skal stige videre, sier Eide til NA24.no når vi spør om han er bekymret for at prisene skal gå helt av hengslene.

Denne uken meldte Statistisk sentralbyrå at lakseprisen for fersk laks var på rett over 30 kroner per kilo i uke 11.

- Hvor høyt kan dette gå frem mot påske, Eide?

- Jeg vil ikke tippe på det, men det er ingen ting som tyder på at prisene skal ned, sier Eide til NA24.no.

- Men vi kan fort oppleve høye priser nå i perioder fremover, sier Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere