*Nettavisen* Nyheter.

Jubler etter pokerdom

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)

Lotteritilsynet er svært fornøyd med at Midhordland Tingrett slår fast at poker er et lykkespill. Nå vil tilsynet se nærmere på andre pokerklubber.

31.05.06 16:34

- Fra myndighetenes side er denne dommen gledelig. Den betyr at tolkningen av poker er krystallklar: Poker er et lotteri i lovens forstand, sier informasjonssjef Rune Timerlid til TV 2 Nettavisen etter at askøymannen Øyvind Pedersen (26) og hans kamerat (24) ble dømt for å arrangere pokerlag.

De to pokerkompisene ble dømt for ulovlig alkoholsalg, arrangering av lykkespill og brudd på lotteriloven. Straffen ble en bot på 10.000 kroner og inndragning av 19 000 kroner som lå i potten samt inndragning sjetonger, melder iBergen.no.

Begge tok betenkningstid etter dommen.

- Hvis dommen blir rettskraftig, må vi vurdere om vi skal ut og stoppe mer av den pokervirksomheten som vi vet foregår. Det betyr ikke at vi skal hjem til folks hus og hjem, men at vi vil se på de klubbene som vi vet er i aktivitet, sier Timberlid.

Lotteritilsynet vil i første omgang vente til dommen blir rettskraftig. Men selv om den blir rettskraftig, er det usikkert hvor store ressurser tilsynet har å avsette til kampen mot ulovlig pokervirksomhet.

- Hvis vi skal begynne å jakte på alle klubbene, vil det koste mye ressurser. Vi må se det an. Men vi kommer ikke til å sette full fart i morgen, annet enn å informere om at dette er ulovlig., konstaterer Lotteritilsynets informasjonssjef.

Kilder TV 2 Nettavisen har snakket med i pokermiljøet, er overbevist om at pokerklubbene vil fortsette som før. Hvis klubbene som tilsynet i dag blir stengt, vil miljøet bare gå under jorda i nye klubber.

- Det er for så vidt under jorda i dag også. Hvis de hadde blitt frikjent, ville sannsynligvis de kriminelle elementene jublet mest. Vi ville fått en masse nye klubber hvor kriminelle elementer ville dukket opp. Og det måtte vi møtt med en form for regulering. I andre land er jo dette en typisk kasino-aktivitet, sier Timberlid.

Han anslår at det finnes rundt 100 illegale klubber i Norge i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag