Jubler for Vålerenga-oppvisning

21.02.10 21:48

Etter en jubelhelg med seier 13-1 og 18-3 mot henholdsvis Brandbu og KFUM er Vålerengas futsal-herrer i praksis klar for opprykk til 1. divisjon. Fagerborg ligger tre poeng bak når det gjenstår èn kamp, men har mye dårligere målforskjell, og må vinne med 25 mål i begge sine to siste kamper, samtidig som Vålerenga må tape mot Bækkelaget, om de skal kapre førsteplassen.

Stjerne-forfall

I helgas kamper manglet profilene Kenneth Kvalheim og Martin Andresen. Kvalheim spilte treningskamp for Moss, mens futsallandslagsaktuelle Andresen satt på flyet hjem fra København.

- Det er uansett tatt med i bereregningen at de to ikke kan stille hver gang, så vi har en bred og solid tropp også uten Andresen og Kvalheim, sier manager Tine Grødahl til vif-fotball.no

Mot Brandbu tok Vålerenga kommandoen fra start.

- Vi har hatt favorittstempelet i alle kampene våre til nå, og var også selvsikre foran kampen mot Brandbu. Da Johan Nås knallet inn ett skudd fra 30 meter i kampens første minutt, var det ingen tvil om at det ville bli seier.

- Spillerne holdt et veldig høyt tempo gjennom nesten hele kampen, og 1. omgang var noe av det beste vi har prestert hittil i sesongen. Unggutta gjorde en kjempejobb, og Henger’n og jeg er fornøyde. Vi kunne skremt eliteserielagene med mindre enn dette.

Solid målforskjell

Kampen endte tilslutt 13-1 i Vålerengas favør. mot KFUM i kampen etter ble seiersmarginen enda større.

- Vi var litt stresset i starten av kampen, og spillet ble smårotete. Det tok seg imidlertid opp etter kort tid, og unggutta viste klart hvem som var best. Vi vant tilslutt 18-3 til tross for at vi har spilt bedre i tidligere kamper.

- Det som gledet mest i denne kampen, er at vi klarte å holde oppe seriøsiteten selv når vi ledet med mange mål og hadde sikret seieren. I tillegg fikk vi testet ut taktiske trekk som å ta ut keeper for å spille i overtall, slik som de gjør i hockey og håndball. Dette fungerte bra, og vi er selvfølgelig fornøyde med gjennomføringen av kampene denne søndagen, avslutter Grødahl.

Vålerengas målforskjell er 111-29 etter 11 kamper. Kjell Edvin Gustad er lagets toppscorer med 29 mål.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.