Gå til sidens hovedinnhold

Jubler over binge

Endelig står den der. Kulturhuset Påbanen har fått musikkbinge fra Musikkverkstedordningen og Sparebankstiftelsen.

BJERKE: Kulturhuset er en av sju steder i Sør-Norge som får musikkbinge, og det første i Oslo. Mandag kom den etterlengtede boksen på plass.

Vi har fått en enestående sjanse. Dette er en gledens dag for musikkinteresserte ungdom i Bydel Bjerke. Dette betyr alfa og omega for oss, sier leder ved Kulturhuset Påbanen Pål Eriksen.

Torsdag 13. mars vil åpningen av musikkbingen markeres med underholdning og lokale band som spiller.

Gode forhold

Den 30 kvadratmeter store bingen har svært god ventilasjon, lyddemping, akustikk og gode lysforhold. Den kommer også med en del utstyr. Kulturhuset har selv gått inn med egenkapital på 100 000 kroner for å få bingen.

Vi har hatt en dårlig løsning med lydstudioet vårt. Det har bråka mye for resten av huset, og vi har vurdert å kutte ut øvingslokalene til vi fant andre løsninger. En slik pause ville vært synd, sier Eriksen.

Det slipper de imidlertid nå. Musikkmiljøet ved Kulturhuset Påbanen teller i dag seks band som øver regelmessig i lydstudioet, og flere står på venteliste.

Potensialet er stort. Vi kommer til å fylle opp med 10 band umiddelbart, og regner med at vi vil komme opp i 14 innen et år, sier Eriksen.

Åpent for nye

Lydstudioet har tilgang på flinke lydteknikere og lydteknisk utstyr. Opplæring i lydopptak har vist seg effektfullt.

Vi prioriterer barn og unge mellom 13 og 20 år fra Bydel Bjerke som spiller i band. Dersom noen trenger øvingstid hos oss, er det bare å ta kontakt, sier Eriksen.

Reklame

Sjekk ut Nettavisens eksklusive grillpakker: Den amerikanske grillpakken og den moderne grillpakken