RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jubler over Nera-opprør

Sist oppdatert:
Analysesjef i Alfred Berg, Morten Sundstø, jubler over aksjonæropprøret i Nera. Han er kritisk til hva dagens Nera-ledelsen, med Bjørn Ove Skjeie i spissen, har fått utrettet
Etter at investeringsfondet Laxey Partners kjøpte seg opp til 12,5 prosent i Nera, har det blitt spekulert i hva fondet ønsker å gjøre.

Mandag kveld gikk Laxey Partners-sjef Colin Kingsnorth til nyhetsbyrået Reuters, og varsler at de ønsker å bytte ut styreformann Johan Fredrik Odfjell. I tillegg til dette vil Laxey gjøre endringer i ledelsen.

Liker aksjonæropprøret

Analysesjef i Alfred Berg, Morten Sundstø, er kritisk til hva dagens Nera-ledelse har fått utrettet. Han synes det aksjonæropprøret i Nera er sunt.

I tillegg til styreformann Odfjell, ledes Nera av Bjørn Ove Skjeie.

- Dette selskapet hentet inn 1 milliarder kroner for fire år siden for å ta en aktiv rolle i restruktureringen av selskapet. Siden da har ingenting skjedd, sier en kritisk Sundstø til iMarkedet.

Og han fortsetter:

- Samtidig ser vi at det er store verdier i selskapet. Balansen viser at det er mye cash i selskapet. En deling av selskapet vil få frem verdiene, sier analysesjefen til iMarkedet.

Sundstø tror ikke dagens Nera-styre klarer å foreta de endringene må gjøres.

- Vi har et styre som ikke har evne eller ønske om å ta ansvar for det som må gjøres. Vi ser det, aksjonærene ser det og kapitalister ser det.

Alfred Berg-analytikeren mener at Nera-ledelsen nå bare må belage seg på endringer.

- Det er fantastisk av vi i lille Norge klarer å trekke til oss investorer (Laxey red. anm.) som vil ta denne jobben. Nå blir jobben gjort. Hvis man tror at det ikke blir endringer nå, tar man feil. Toget er kjørt, det.

Sundstø sier videre:

- Nå vet vi med trygghet at disse tingene blir gjort. Det fine med at disse (Laxey red. anm.) kommer inn i styret at vi nå får noen som har ønske og evne til å få jobben gjort.

Sundstø mener at man over tid kan se verdier i Nera på mellom 25 og 30 kroner pr. aksje. I dag ligger Nera-kursen på 17,20 kroner.

Trolig delt aksjonærmasse

Enkelte i finansmiljøet iMarkedet har snakket med tror at det er en delt aksjonærmasse i Nera i synet på det nye aksjonæropprøret. Folketrygdfondet kan støtte dagens ledelse, men Orkla og fondene kan være mer pragmatiske, tror en analytiker iMarkedet har snakket med. Analytikeren ønsker å være anonym.

Største aksjonær i Nera er Folketrygdfondet, med en eierandel på 14 prosent. Neste på listen er tidligere omtalte Laxey, med 12,5 prosent.

Orkla har en eierandel i Nera på 7,3 prosent, mens Odin Fondene har en samlet eierandel på 6,36 prosent.

Ragnhild Wiborg i Odin Fondene ønsker ikke å kommentere Nera-opprøret overfor iMarkedet. Hverken Orkla eller Folketrygdfondet svarte på iMarkedets forespørsler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere