RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juks ryster meglerhus

Sist oppdatert:
Meglerhuset Carnegie i Sverige er rammet av en finansskandale. Tre ansatte skal ha jukset opp verdier for 370 millioner svenske kroner.
Tre ansatte ved meglerhuset Carnegie sitt kontor i Sverige har fått sparken. Årsaken er at de skal ha oppjustert verdiene på opsjoner i meglerhusets portefølje med 370 millioner svenske kroner. Det melder Dagens Industris nettavis.

Tradingsjefen ved kontoret samt to tradere som holdt fatt i Carnegies egenhandel skal ha fått sparken. De skal ha nedjustert verdien av utstedte opsjoner, mens eide opsjoner skal ha blitt overvurdert i forhold til reell verdi.

Effekten av gevinsten etter skatt skal ha vært på 128 millioner svenske kroner for første halvår i fjor. For første kvartal leverte meglerhuset en nettogevinst på 211 millioner kroner. Men dette var før de oppblåste tallene på tradingavdelingen ble oppdaget.

Toppsjef Stig Vilhelmson i Carnegie er opprørt.

- Alle de tre har arbeidet for oss i et antall år og derfor er dette her enda verre. Vi har hatt meget stor tillitt til dem, noe som kreves for denne type virksomhet. Når denne tilliten brytes er det ekstra forferdelig, sier Vilhelmson til DI.se.

Meglerhuset har, i likhet med en rekke andre meglerhus, en ganske omfattende egenhandel. Porteføljene består av alt fra aksjer til derivater og opsjonskontrakter.

Nå skal Carnegie gå gjennom sine systemer for å se hva som har skjedd. Carnegie sier at det er for tidlig å si om politiet blir koblet inn i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere