Jukse-kjæreste en stor hit

Foto: (Scanpix)

Lei av dating og mas fra familien om hvorfor du ikke har kjæreste? En fiktiv online-snuppe er blitt kjempesuksess.

05.01.04 12:43

22 år gamle Judy påtar seg å være den fiktive hjertevennen din i en måned. Den geskjeftige collegestudinen fra USA bestemte seg for å skape en auksjon der mannen som stikker av med det høyeste budet får en «innbilt online-kjæreste».

Web-fantasien ble raskt en suksess på nettauksjonen eBay og trakk til seg over 16.000 budgivere i løpet av få dager.

Kort og bilde
«Er du lei av maset fra venner og foreldre om hvorfor du ikke har kjæreste? Eller har du en ekskjæreste som du vil gjøre sjalu?

Da er dette auksjonen for deg! Jeg er villig til å være den innbilte kjæresten din ¿ jeg vil skrive et brev til deg i uka med vedlagt bilde, kort, hva som helst ¿så du kan få alle fra å mase – fordi du er i et «langdistanseforhold», skrev Judy på nettauksjonsstedet.

- Jeg gjorde det på gøy. Det var bare en idé jeg fikk en sen kveld og jeg ville se hva som skjedde, sier Judy til Fox News.

Regler
Hun la til et par regler for «forholdet»: Ingen direkte kontakt, all kommunikasjon må skje online eller på mail og «ved å vinne auksjonen blir jeg ikke din kjæreste ¿ det hele er bare på liksom,» skrev studinen fra Wishita Falls, Texas.

I virkeligheten har nemlig Judy en helt ekte kjæreste. Han skal ha ment at opplegget var «ganske sprøtt», men syntes det var ok.

Stor suksess
Men verken Judy eller kjæresten hadde regnet med den overveldende responsen. Så mange personer gikk inn på auksjonen hennes: Over 16.000 var inne og vinnerbudet ble 272 kroner.

Så mange kopierte ideen hennes, at hun la ut tilbudet for andre gang, og nå gikk det enda bedre: Over 20.000 klikk og vinnerbud på nærmere 540 kroner. Nå planlegger Judy den tredje auksjonen.

- Det som skjer på eBay gjenspeiler den virkelige verden. Det er et barometer for popkulturen, sier Chris Donlay, talsmann for nettauksjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag