NEW YORK (Nettavisen) I flere oppslag i Biden-kritiske og Trump-vennlige medier, hamrer man nå løs mot presidenten og latterliggjør ham for å ha brukt jukselapper, og hevder han kom med løgner under torsdagens pressekonferanse.

Se video fra pressekonferansen her:

Les også: Biden under massivt press: Det har ikke skjedd på over 100 år

- Biden lot seg friste av venstresidens verste instinkter

Kommentatoren Michael Goodwin i New York Post angriper blant annet Biden for det han mener var en direkte løgn om Donald Trump under pressekonferansen.

Les også: Fra denne busstasjonen kan koronasmittede asylsøkere fritt reise med buss ut i landet

Kommentaren viser til denne uttalelsen fra Biden, da presidenten skulle kommentere flyktningkrisen ved grensen, og alle de enslige barna som nå sitter varetekt hos det amerikanske grensepolitiet:

- Jeg kommer ikke til å la enslige barn som kommer til grensen vår stå igjen i veikanten for å sulte i hjel. Jeg gjør det bare ikke, ingen annen administrasjon har gjort det, bortsett fra Trump, sa Biden under pressekonferansen.

Les også: Trumps hemmelige brev til Joe Biden: - Jeg ønsker ikke å si det

Goodwin overhøvler Biden for det han mener er en direkte løgn.

- Biden lot seg friste av venstresidens verste instinkter da han kom med flere stikk til alle republikanere, og spesielt Donald Trump, skriver Goodwin. Som fortsetter:

- På et tidspunkt så anklaget han rett og slett Trump for å la flyktningbarn «sulte ihjel på den andre siden» av den meksikanske grensen.

- Dette sa han i et rom fullt av 30 angivelig journalister og ikke en eneste av dem utfordret ham, eller spurte om han mente dette bokstavelig. Det var faktisk ikke en eneste av dem som utfordret ham på noen av hans usannheter, skriver Googwin under tittelen «Biden lyver og media stiller ikke spørsmålstegn ved det».

Les også: Hun har fortalt om nakenbildene til Donald Trump - nå vil hun fortelle etterforskerne absolutt alt

- På dette syke skuespillet måtte vi altså vente 64 dager?

Før pressekonferansen hadde president Biden fått kritikk for at han ikke hadde stilt til pressekonferanse før 64 dager etter at han ble innsatt. Også dette poenget kommenterer Godwin:

- På dette syke skuespillet måtte vi altså vente 64 dager? Likevel var hendelsen meningsfull på en bekymringsfull måte. Nå vet vi uten tvil at det ikke finnes noe måte å benekte den skremmende sannheten på, skriver han.

Under pressekonferansen benyttet president Biden også anledningen til å latterliggjøre Trump.

- Åh, min forgjenger og Gud som jeg savner han, sa Biden til latter blant noen av de fremmøtte journalistene.

Se video av uttalelsen her:

- Kaoset vil bare bli verre

NY Post kommentatoren Goodwin er derimot ikke imponert over det han så.

- Dette var Bidens åpningsfest, og nasjonen står nå overfor et kaos som bare vil bli verre med tiden. Mannen som kjempet for enhet og samling er som besatt på permanent polarisering, noe som betyr at cancel-kulturen og det overopphetede rasistiske klimaet er kommet for å bli, skriver Goodwin.

- Bare utvalgte journalister fikk stille spørsmål

Trump-vennlige Fox News har også kastet seg over Biden.

De gjør blant annet et poeng av at det var 25 til 30 journalister samlet i rommet under den 62 minutter lange pressekonferansen, og at presidenten bare valgte å ta spørsmål fra ti av disse. De gjør også et stort poeng av å hevde at disse ti journalistene var plukket ut på forhånd av Biden-administrasjonen og at Fox ikke sto på den listen.

Fox og flere medier latterliggjør også Biden fordi han brukte jukselapp på pressekonferansen, og viser frem flere foto av dette.

På jukselappen står det blant annet at USA er rangert på plass nummer 13 når det gjelder infrastruktur i verden, og at Kina bruker tre ganger mer på infrastruktur enn USA.

- Men til tross for jukselappen greide Biden si på pressekonferansen at USA er rangert på 85. plass når det gjelder infrastruktur i verden, noen han etterpå korrigerte seg selv på, skriver Daily Mail, som også har laget en kritisk sak på pressekonferansen.

- Til tross for jukselappen så Biden ut til å miste tankegangen flere ganger, skriver avisen.

- Det er patetisk

Daily Mail drar også frem Trump-vennlige Fox News programlederen Sean Hannity, som har et av USAs mest populære kabel-TV-program, «Hannity». Han hevder på sin side at hele pressekonferansen var pinlig og gjorde et poeng av at «Alle våre fiender ser på».

Les også: Det slo ned som en bombe da hun røpet familiehemmelighetene - nå åpner hun om Trump-barnas fremtid

- Har du noen gang tidligere sett en president som var avhengig av jukselapper? For i det hele tatt å kunne svare på enkle spørsmål på en pressekonferanse? Det er patetisk, sier Hannity på sitt eget program.

- Det er pinlig. Og la oss være tydelige på dette, den kompatible media mobben kastet ikke akkurat noen tøffe spørsmål mot Joe. De var utrolig høflige og vennlige, sier Hannity.

- En kompetent president ville heller ikke ha hatt behov for å forberede seg i dagevis for å svare på et par enkle spørsmål. Dette er den vanskeligste jobben i verden. En krevende 24/7 jobb. Spør deg selv om hvorvidt Joe, etter ditt syn - det amerikanske folket - greier å håndtere denne jobben selv på en pressekonferanse. Etter å ha øvd i dagevis, hva klarer han faktisk å få til. Noe i det hele tatt? For å være helt ærlig, så må vi nå spørre oss selv om hvem som egentlig styrer showet på 1600 Pennsylvania Avenue, sier Hannity, ifølge Daily Mail.

Les også: Skrekktall for Biden - og Trump er rasende

- Er det visepresident Harris. Er det stabssjefen stabssjef Ron Klain? Er det Schumer. Er det Pelosi? Er det Barack Obama? Er det Susan Rice?

- For det i er i alle fall ikke den skrøpelige, svake og den kognitivt svekkede fyren vi alle var vitne til i dag. Hvis ikke Joe Biden er kapabel til å gjøre denne jobben, så burde han ikke ha den. Utrolig mye står på spill. Og vår fiender ser på, sier Hannity.

- Dette var vanskelig å se på

Senator Lindsey Graham fra South Carolina, kritiserte også Bidens uttalelse om at man ikke kunne skylde på ham, men på Trump, for den flyktningstrømmen som nå kommer til USA.

- Med all respekt, denne pressekonferansen var vanskelig å se på. Og desinformasjonen som presidenten kom med om immigrasjon var overveldende, skrev Graham i en Twitter-melding etter pressekonferansen.

- Det er helt tydelig at han ikke har den situasjonsforståelsen han trenger for å forstå hva som skjer ved grensen eller hvordan man kan fikse det, fortsetter Graham.

- Trump-politikken førte til en dramatisk reduksjon i den ulovlige innvandringen. Men endringene som ble gjennomført av president Biden har skapt en virtuell menneskelig tsunami, la Graham til.

Se video av Grahams slakt av Joe Biden her:

Trump: - Trist å se på

Også Trump har vært ute og kritisert Biden og pressekonferanse. Til Fox News verten Laura Ingraham kritiserte Trump journalistene for å servere Biden enkle og myke spørsmål.

- Det var noen merkelige spørsmål og de ble spurt på en veldig interessant måte, det var svake spørsmål de kastet mot ham, sier Trump, som slettes ikke var imponert over det han så.

- Det var trist å se på, de foret dem med spørsmål, det var enkle spørsmål, sier Trump.

- Biden var eksemplarisk - flau over media

Men Biden fikk på lang nær kritikk av alle for sin pressekonferanse. Kommentator i Washington Post, Jennifer Rubin skriver rett og at Biden holdt en «eksemplarisk» pressekonferanse, men at de utvalgte journalistene som fikk stille spørsmål hadde en flau opptreden.

«Biden gjorde en utmerket jobb på sin første pressekonferanse - media hadde en flau forestilling», er tittelen på hennes kommentar, der hun gikk til et kraftig angrep på pressen som var til stede.

- Ved å spørre om innvandring gjentatte ganger og repetere den falske oppfatningen av at Biden har forårsaket flyktningstrømmen, viste de at de var mer interessert i å få sitater enn ekte nyheter. Svikten i å unnlate å stille spørsmål om pandemien, resesjonen, den anti-asiatiske volden, klimaendringene eller til og med infrastrukturen, (noe Biden selv måtte bringe på bane) var rett og slett uansvarlig. De bønnfalt om å få i stand en pressekonferanse, men viste seg å være useriøse. De tok aldri på seg boksehanskene mot Biden, men skapte, derimot argumenter og bevis for hvorfor slike hendelser er bortkastet tid for presidenten, skriver Washington Post -kommentatoren Jennifer Rubin.