RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Jukserekord på Universitetet

Foto: www.uib.no
Universitetet i Bergen avslørte hele 17 juksemakere i fjor - en soleklar rekord. I år blir rekorden trolig sprengt igjen.

Klagenemda ved Universitetet i Bergen (UiB) behandlet i fjor dobbelt så mange fuskesaker som året før. Av de 20 sakene som ble behandlet av den sentrale klagenemda ved universitetet i fjor, endte 17 med disiplinærvedtak mot studenter.

I løpet av de sju årene fra 1995 til 2002 endte til sammen fem saker med disiplinærvedtak, mens tallet i fjor altså var hele 17. Til nå i år har klagenemda allerede mottatt 11 saker. Nå er klagenemda bekymret over den dramatiske økningen i eksamensjuks.

- Studentene får jo i dag veiledning med hensyn til kildebruk, men det ser ut til at dette må styrkes. I tillegg tror nemda at det er viktig å tydeliggjøre konsekvensene av å fukse på eksamen, sier sekretær for klagenemda, Per Gunnar Hillesøy, til UiBs internblad På Høyden.

En av de 17 sakene i fjor førte til at eksamen ble annullert, mens resten også førte til at studenter ble utestengt i ett eller to semestre. I år kan altså tallet på studenter som gir ris til egen bak stige ytterligere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere