RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Colourbox)

Jukset i spill - risikerer fengsel

Her er beviset på at det straffer seg å jukse i spill.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En person som deltok i aksjespillet til danske Alm. Brand Bank i fjor har nå blitt anmeldt til politiet av finanstilsyet for kursmanipulasjon, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

NA24 - din næringslivsavis

Privatpersonen skal gjennom sin nettbank ved flere anledninger ha lagt ordrer ut i markedet på en av de mindre likvide aksjene på fondsbørsen.

Vant ikke
Rett etterpå skal han ha handlet fiktive aksjer i aksjespillet, før han så annullerte sine ordrer.

Dermed klarte han å havne blant de beste i aksjespillet, men før spillets avslutning ble han imidlertid annullert av de ansvarlige bak spillet.

Risikerer straff
Nå kan han kanskje få en enda strengere straff. De danske myndighetene har nemlig trappet opp kampen mot innsidehandel, noe som gjør at selv en liten gevinst kan føre til harde straffer.

- Det gir gjenlyd når en person som er dømt for kursmanipulasjon for under 1.000 kroner allikevel får straff og blir dømt for overtredelsen. Det vil nok få noen til å tenke seg om. For hvem vil risikere å bli kriminell for mellom 500 og 1.000 kroner, sa underdirektør hos fondsbørsen Erik Bruun Hansen for en ukes tid siden, ifølge epn.dk.

Kursmanipulasjon og innsidehandel i Danmark har blitt mer utbredt enn noen gang tidligere da 72 saker ble anmeldt eller påbegynt i fjor. I tillegg ble 18 saker overført til politiets særlige avdeling for økonomisk kriminalitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere