Julas beste terroristjakt

«Rainbow Six: Vegas» byr på en heidundrendes terroristjakt i Las Vegas.

17.02.09 14:35

(Spillmagasinet): «Rainbow Six» er den eldste av de tre «Tom Clancy»-spillseriene (de to andre er «Ghost Recon» og «Splinter Cell») og handler om en gruppe spesialsoldater som jakter på terrorister.

I «Vegas», seriens femte spill, har en gruppe slemminger slått seg ned i Las Vegas og det finner selvfølgelig ikke Rainbow Six seg i.

Welcome to Vegas

Spillet foregår bare i gamblernes mekka og du og soldatkompisene dine skal jakte på avskum i kasinoer, ulike bymiljøer og lignende. Områdene du beveger deg i er ofte trange, de er godt designet og fulle av fiender.

Jeg satt hele tiden med hjertet i halsen og var livredd for hva som ventet bak neste dør eller på balkongen over meg. Hverken personen du styrer, laglederen Logan, eller de kompisene dine tåler særlig mye, det skal ikke mer enn et par skudd til før de faller om.

Taktikk, taktikk, taktikk

Alle mulige Rambo-teknikker må legges igjen hjemme, i «Vegas» må du tenke deg om før du gjør noe.

Du må drive med rekognosering og så finne ut av hvordan du skal utnytte omgivelsene og medsoldatene dine best mulig, hvilke våpen du skal bruke og mye mer.

Heldigvis er det enklere enn det høres ut som, kontrollen er lett å lære seg og fabelaktig i bruk. Ingenting er mer enn et par knappetrykk unna og det tar ikke lang tid før du angriper fra flere vinkler og sprer frykt blant terroristene.

Litt mye skyting

Selv om det taktiske elementet er viktig, er det skytingen som spiller hovedrollen. «Vegas» holder et forrykende tempo og du havner oppi den ene heftige skuddvekslingen etter den andre.

Faktisk er det såpass mye gønning at taktikkbiten forsvinner litt, noe vi synes er dumt. Skytingen er på høyde med et hvilket som helst førstepersonsskytespill, men vi savner det å bli holdt litt mer i øra og tvunget til og tenke veldig nøye gjennom planene våre.

Fet flerspiller

Tradisjon tro inneholder «Vegas» en glimrende og omfattende flerspillerbit, det skal mye til for at dette ikke blir en like stor Live-hit som seriens Xbox-spill.

I tillegg til alle de vanlige modusene, kan du blant annet spille gjennom den lange og vanskelige enspillerkampanjen sammen med opptil tre kompiser.

Vi har testet flerspillermodusene en del og har heldigvis ikke opplevd noen av de tekniske problemene som er i demoen. Det vil si hakking, krasjer og andre sånne festlige ting.

Julas beste terroristjakt

Det samme gjelder resten av spillet, alt flyter som en drøm og grafikken er så flott og lydbildet så imponerende at du sitter med følelsen av å nesten være i Vegas. Om enn en noe mindre trivelig utgave enn den i virkeligheten.

Er du sulten på en actionfylt terroristjakt har du egentlig ikke noe valg, du må kjøpe «Rainbow Six: Vegas». For med mindre du er avhengig av en heavy taktikkbit er dette det nærmest du kommer spesialsoldatnirvana.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.