RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julebord-kutt i kriserammet oljebransje

Sist oppdatert:
De dårlige tidene i oljebransjen gjør at mange selskaper kutter julebordet i år. Statoil fortsetter tradisjonen, men oppfordrer til nøkternhet.

Ifølge Stavanger Aftenblad er amerikanske ConocoPhillips blant dem som har avlyst julebordet for ansatte både på land og offshore i Norge.

– Det er en vurdering av den vanskelige situasjonen vår industri er inne i med reduksjon av arbeidsplasser som gjør at vi i år ikke arrangerer julebord, sier Stig S. Kvendseth, direktør for kommunikasjon og myndighetskontakt i ConocoPhillips Norge.

(Saken fortsetter under).

Også selskapets julebord i Oslo, der det tidligere har kommet både statsråder og andre politikere, er avlyst.

Statoil skal ha julebord, men nye retningslinjer sier at ansatte kun får delta på ett – og hvis ikke annet er avtalt, er det uten partner.

– Stikkordet er nok nøkternhet. Det ser alle er naturlig og viktig når det legges ned et stort arbeid med å redusere kostnader i bransjen gjennom året ellers. Men vi synes det er viktig at de ansatte kan ha et arrangement eller en julemiddag og treffes i sosial sammenheng, sier pressekontakt Morten Eek. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere