Julebrus i butikken i oktober fikk Høyre-politikeren til å se rødt

KRITIKK: Høyre-politiker Tor Arne Morstogen fikk øye på stabelen med julebrus i Spar-butikken i Tromsø, ble han temmelig indignert. Foto: Nordlys

KRITIKK: Høyre-politiker Tor Arne Morstogen fikk øye på stabelen med julebrus i Spar-butikken i Tromsø, ble han temmelig indignert. Foto: Nordlys

«Nei. Nei. Bare nei.»

16.10.15 22:03

(Nordlys): Da Høyre-politiker Tor Arne Morstogen fikk øye på stabelen med julebrus i Spar-butikken i Tromsø, ble han temmelig indignert.

Alt for tidlig, er hans klare konklusjon. Det er over to måneder igjen til den kristne høytiden.

LES OGSÅ: - Vent med jul

- Kommersialiseringen spiser seg mer og mer inn på jula. Julemarsipanen har allerede vært ute i hyllene i flere uker. Min reaksjon er en generell kritikk, ikke en kritikk av Mack. Det er vel strengt tatt ikke kommersialisering som er julas egentlige formål, sier Morstogen til Nordlys, før han mer humoristisk legger til:

Det har vært noen harde slag siden valgnederlaget. Først Jens Ingvald Olsen som finansbyråd, så blodrød julebrus i hyllene allerede. Det ble vel mye rødt, sier han og ler.

Roger Karlsen, kommersiell direktør i Mack, sier til Nordlys at det er butikkene som bestemmer når de vil ha julebrusen ut i butikkene.

- Det er ingen fast dato for det. Og det synes jeg er greitt. Julebrus er en populær brus og det er mange som vil ha en smak av den, sier han.

Før han legger til:

- Og det jeg kan trøste politikeren med er at byråder endres kanskje, men det gjør ikke julebrusen.

Og kanskje en ytterligere trøst:

Juleølet popper ikke bare plutselig opp i en hylle nær deg.

- Nasjonalt har bransjen kommet til enighet om en fast startuke. Det selges ikke før i uke 46, sier Karlsen.

Les flere saker fra Nordlys her!


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.