Gå til sidens hovedinnhold

Julefestdeltakere «steinet» og drapstruet drosjesjåfør

Aggressive og fulle festdeltakere stormet taxi, truet sjåføren og rev i stykker klærne hans.

Episoden fant sted natt til 3. juledag etter at den tradisjonelle 2. juledagsfesten på Herøy Brygge var over og folk begynte å bestille drosje for å komme seg hjem. Sjåførens arbeidsgiver, Thorbjørn Nilssen i Thorbjørn Nilssen Drosjetransport, sier han er rystet over hendelsen.

- Sjåføren reagerer med forferdelse og vi kan ikke fortsette å kjøre under slike forhold, sier Nilssen til Helgeland Arbeiderblad.

Snek i køen
Ifølge Nilssen dro sjåføren til Herøy Brygge for å plukke opp noen passasjerer som på forhånd hadde bestilt drosje. Da han kom fram hoppet en gjeng unge festdeltakere inn i drosjen, og nektet så å forlate den, selv om sjåføren forklarte dem at bilen allerede var opptatt og at han ventet på at de som hadde bestilt skulle komme. Situasjonen tilspisset seg og før sjåføren kom seg av gårde igjen hadde han både fått drapstrusler og ukvemsord slengt etter seg, i tillegg til at de aggressive blindpassasjerene også kastet stein og slo etter bilen og slet i stykker skjorta til sjåføren.

Usivilisert
Nilssen som selv har kjørt drosje i Herøy i mange år, synes dette er både trist og uakseptabelt, men påpeker samtidig at det dessverre ikke er noe ukjent fenomen.

- Noen oppfører seg nesten som ville dyr når det handler om å komme seg først i drosja, og vi registrerer ofte at folk har fått altfor mye å drikke når de kommer ut fra Herøy Brygge, sier Nilssen. Han tviler på at sjåføren kommer til å anmelde forholdet, men Nilssen sier at han selv har informert lensmannen i Herøy om episoden.

- Jeg har orientert dem om det som har skjedd, for dersom vi skal utsettes for denne typen usivilisert oppførsel, kan vi ikke hente folk her lengre, sier Larsen.

Langt over streken
Lensmann i Herøy og Dønna, Edvard Børø kan bekrefte at han ble informert om episoden av Nilssen på onsdag, og at det politiet foreløpig har å gå ut fra er for lite informasjon til at politiet kan opprette sak.

- Det er opp til sjåføren om han vil anmelde saken, sier Børø. Han mener likevel oppførselen til de uønskede drosjepassasjerene, slik han har fått den beskrevet, er langt over streken.

- Vi er klar over at dette ikke er noe ukjent fenomen i drosjekøer der folk har fått litt for mye å drikke, men det er likevel ingen unnskyldning, sier Børø.

Lensmannen i Herøy og Dønna kan samtidig bekrefte at han har henvendt seg til driverne av Herøy Brygge etter at han fikk vite om hendelsen, og at de ikke er kjent med episoden, eller hvem som var involvert.

Les flere saker fra Helgeland Arbeiderblad

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken