Gå til sidens hovedinnhold

Julegavejakt i søpla

Da konvolutten med penger fra mor ble borte etter julaften, var det bare én ting å gjøre.

Det var første juledag alt kom for en dag. Geir Stenkløv var i middag hjemme hos mor, og fikk spørsmålet som fikk hårene til å reise seg i nakken på ham:

- Fant du pengene jeg hadde lagt ved sjokoladen?

Han hadde funnet sjokoladen, men ikke pengene. De var gått i søpla med resten av julepapiret. Og søpla var gått i konteinerne ved Felleskjøpet, skriver Opdalingen.

Leteaksjon

Stenkløv, som til vanlig er politibetjent ved Oppdal lensmannskontor, har deltatt i én og annen leteaksjon tidligere. Han bestemte seg for å gå til kilden. Det vil si konteineren. Ved hjelp av kontakter fikk han hentet nøkler til konteinerne, og klatret, full av pågangsmot, opp i den ene etter den andre for å finne konvolutten med pengene.

- Det var hyggelig, kommenterer han tørt. Han forteller at det var mye «halvspist lutefisk» i søpla denne første juledagen.

- Så fikk jeg høre at de to neste konteinerne var tømt tidligere på dagen. Jeg innså at slaget var tapt og pengene var en saga blott. Imidlertid viste det seg at avfallet fra konteineren fremdeles var på søppelbilen.

Fant konvolutten

På Facebook har Stenkløv selv skrevet hvordan det var:

«Verd forsøket, tenkte jeg og ordnet meg tilgang til bilen. Men den var full av skrot, lukta var heller ikke noe å skryte av. Da luka på bilen åpnet seg, datt det ned en hel del skrot. Men her fant jeg faktisk den aktuelle søppelposen jeg lette etter. Etter å ha endevendt posen var jeg like fattig. Jeg så inn i søppelbilen og tenkte at dette ble helt umulig, det var bare å gi opp ... Men i min iver så prøvde jeg litt til. Jeg trampet inn i bilen og rota litt rundt. Så midt inn i alt skrotet dukket det opp et velkjent innpakningspapir. Ivrig som jeg var tok jeg det ut, åpnet det og jammen: Inni papiret der lå konvolutten med pengene ... Det var utrolig.»

Ikke lett å finne igjen

Ola Storli kjørte onsdag med den aktuelle bilen, han var imponert over at Stenkløv klarte å finne igjen noe så lite som en konvolutt i en stor og full søppelbil.

- Vi har funnet igjen en sko engang, men alt blir lite inni der, vet du, sier Storli og viser til at det som skal på bilen komprimeres.

- Hva sa mor?

- Hun var nok litt overrasket over at jeg først hadde trodd at hun ga meg en sjokoladeplate til julegave. Men hun var nok glad for at jeg fant igjen konvolutten, sier Stenkløv.

- Har du lært noe av dette?

Stenkløv ler, og sier:

- Å ikke kaste ting før jeg er sikker på at det er tomt?

Les flere nyheter fra Opdalingen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken