Julegavene du har råd til

Har du mange å kjøpe julegave til, men ingen anelse om hva du skal kjøpe? Vi har tipsene!

01.12.06 15:42

Julegavesesongen har åpenbart kommet, og gatene begynner å fylles med julepynt og forslag til alle slags dyre ting vi bør kjøpe til jul.

Men oss vanlige dødelige kan vi ikke svi av tusenvis av kroner på gaver til de små håpefulle. Mange av oss har barn selv og i tillegg skal vi kanskje kjøpe gaver til nieser, nevøer og andre håpefulle der ute.

Tyr ofte til standardgaver
For de fleste av oss finnes det en smertegrense for hvor mye vi ønsker å legge i julegavene. En rekke nettsteder har mange forslag på julegaver, og noen av disse blir kanskje vel dyre.

Lefdal for eksempel kun to gaveforslag til under 300 kroner for barn. Hva kan man si? Julen er i ferd med å bli et hysteri hvor mange av oss sliter økonomisk.

Det finnes alternativer
Derfor blir det mange som kjøper en standard DVD-film eller kanskje en CD, men det er faktisk mulig å handle fornuftige, og ikke minst morsomme, gaver for en slunken lommebok.

Vi skal i denne artikkelen presentere noen tips om hvilke muligheter du har til å finne ting som du kanskje ikke ville tenke på mens du gikk rundt på handlesenteret i julerushet.

Vi har lagt vekt på gaver som de fleste av oss kan leve med, og samtidig blir en kjempegave for de små. Derfor er vår smertegrense 300 kroner, eksklusiv frakt.

Videre skal gaven ha en underholdningsverdi, samt at den skal kunne bringes med for å vises til venner og kjente. De fleste barn er nemmelig svært stolte av små dubitter som faktisk ikke koster skjorta.

Klikk på bildet for å forstørre.

Powerball
Målgruppe: 8 til 80 år.

Dette kan kanskje være årets beste julegave, selv om fenomenet ikke er noe nytt. Her blir du garantert en hit hos poden.

Powerball er et leketøy som trimmer sener og muskler. I midten av en powerball sitter en liten kule som du skal prøve å rotere fortere og fortere. Desto fortere denne kulen roterer, desto tyngre fremstår ballen. I toppen sitter også et telleverk som registrerer nåværende turtall, høyeste turtall oppnådd, høyeste turtall over en 30 sekunders periode og annen statistikk.

Vi anbefaler denne fordi dette er morsomt, vanedannende, underholdende. Den kan bringes med til venner og kjente og aktiviserer gjerne alle som er tilstede. Dog gjør vi oppmerksom på at overdreven bruk kan medføre senebetennelse eller andre lite morsomme skader. Mer om ballen kan du se her.

Den kommer i en rekke utgaver, noen bedre enn andre. Bare pass på at de har telleverk, noe de aller billigste ikke har.

Denne til 295 kroner kan være et godt alternativ.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rubiks Kube
Målgruppe: 8 - 80

De fleste kjenner denne fra sin egen barndom. Kuben er delt inn i 26 små terninger som sammen danner kuben. Målet er å få like farger på de 6 ulike sidene.

Den er evig underholdende, enkel å ta med seg og ikke minst er man nødt til å bruke hode når man holder på. Enkelte vil aldri finne løsning, mens andre syns den blir enkel.

Vi fant den på denne nettbutikken for 135 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Wheel of Misfortune
Målgruppe: 8-14 (merket 10 år og oppover)

Få med vennene dine på en lek som tester både konsentrasjonsevne, reaksjonsevne og ikke minst mot. Du kan velge mellom 2 forskjellige spillmodus:

1. Wheel of Misfortune: Her får du deg en karamell på måfå. Spillerne plasserer hver to fingre på kontaktpunktene og starter spillet. En alarmlyd setter i gnag og lysene beveger seg rundt i sirkel hurtigere og hurtigere. Plutselig vil lysene slukkes og lyden stanser. Noen få sekunders stillhet mens svetten renner og *zap*.

2. Instant Response: Her skal man konkurrere mot hverandre. Spillet går utpå å hurtigst mulig trykke ned på kontaktpunktene når lampen foran punktene lyser. Enheten vil legge sammen responstidene fra hver enkelt og ved spillets slutt (ti runder) får den som totalt sett har brukt lengst tid seg en karamell.

OBS: Må ikke benyttes om du bruker pacemaker, lider av epilepsi eller har andre sykdommer.

Vi fant det på Microplex for 145 kroner.

Det er mulig å få boostere til spillet for 19 kroner. Det kan være en grei invistering for de litt eldre barna.

Klikk på bildet for å forstørre.

Radiostyrt fly
Målgruppe: 6 år og oppover

Vi husker alle hvor populært det er med radiostyrte biler, så hvorfor ikke la barna ta opplevelsen til neste nivå: Fly.

Vi kom over et svært billig fly med det klingende navnet SilverLit X-Twin Turbo Fury RTF, som har fått svært gode brukererfaringer. Det flyr lika bra inne som ute, og av personer i alle aldre.

Trinnløs gass og 2-kanals styring. Enkelt å kontrollere takke være sin lave flyhastighet. Innebygget lite batteri med flytid opp til ti minutter.

Vi fant dette flyet for 299 hos Komplett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jeep Craze Cross Vehicle
Aldersgruppe: 4 - 10

Skulle det vise seg at man ikke ønsker å la poden fly inne kan man alternativt se på fjernstyrte biler:

Med denne bilen klarer de fleste å manøvrere seg mellom bord og stoler, eller rundt på kjøkkengulvet. Den har også nok bakkeklaring til å kunne brukes utendørs. Og med de medfølgende oppladbare batteriene slipper du å springe til butikken når man går tom for strøm.

Denne fant vi for 249 kroner.

Den varme kosebamsen
For de aller minste kan det være en idé å se på en liten, varm kosebamse. Og når sant skal sies så føler vi vel oss alle som den aller minste av og til?

Klikk på bildet for å forstørre.

Dette er en liten bamse du legger i mikrobølgeovnen i et par minutter, og som da holder på varmen i 20 minutter. Det er absolutt ikke så dumt når vinteren blir ekstra kald og mørk.

Vi fant den til 169 kroner og kommer i mange farger.

Klikk på bildet for å forstørre.

En liten minnepinne
Det er ikke til å komme unna at datamaskiner begynner å bli en stadig større del av hverdagen, og litt tilbehør er ikke så dumt.

Du kan nå få en minnepinne med én gigabytes lagringskapasitet til godt under 200 kroner. På denne måten kan du enkelt flytte data mellom forskjellige datamaskiner, for eksempel mellom hjemmemaskinen og skole-maskinene.

Klikk på bildet for å forstørre.

En stabel med DVD-plater
En annen mulighet hvis du ønsker å gi litt pc-tilbehør er å kjøpe en stor bunke med DVD-plater. Vi skal ikke mange år tilbake før en DVD-plate fort kostet godt over 20 kroner per stykk.

Den tiden er for lengst over. Det er nå godt mulig å kjøpe over 100 brennbare høykvalitets-DVD-plater til under 300 kroner. Disse kan du så bruke enten på en DVD-opptaker ved TV-en, eller til en datamaskin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.