RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julegrana på vei til London

Oslo (NTB): Ordfører Fabian Stang og borgermester for bydelen Westminster i London, Angela Harvey, var til stede da årets julegran ble felt ved Haukåsen i Østmarka fredag.

Oslo har gitt et juletre til London hvert år siden 1947. Tradisjonen med den norske julegrana er en takk til britene for hjelp og støtte under okkupasjonsårene 1940 til -45.

- Vi inviterer barn hit for å vise betydningen av vennskap, betydningen av at vi støtter hverandre i en kritisk situasjon. Hvis man ikke kjenner sin historie og de utfordringene dette landet har vært gjennom, så er man ikke i stand til å ta vare på framtiden, sier ordfører Fabian Stang.

Etter at den tradisjonelle julegrana er felt, blir den fraktet med bil og båt til London. Borgermester for bydelen Westminster i London, Angela Harvey, sier at julen ikke er ordentlig i gang der før Oslo-treet er tent.

- Vi ser det hele tiden gjennom julen når vi passerer Trafalgar Square, sier Harvey som skal tenne grana 6. desember sammen med byrådsleder for Oslo, Stian Berger Røsland (H) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere