RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(SplashNews)

Julehandelen er i gang

Sist oppdatert:
Julepynt, julemat og julenissen er allerede på plass i butikken – midt i sommerferien.

(SIDE2:) Kanskje litt vel tidlig å begynne å tenke på jul? Vel, i London er juleshoppingen i gang.

Torsdag åpnet nemlig varemagasinet Harrods i Knightsbridge sin årlige juleetasje. De åpner langt tidligere enn vanlig, for å få maks utbytte av turistene som besøker hovedstaden, skriver The Guardian.

Tross sommer og varmegrader, er julenissen på plass i kjøpesenteret. Mannen skal friste folk til å sette i gang med juleshoppingen allerede nå.

Flere selger juleting
Hvert år har Harrods en egen etasje full av røde fristelser. Varehuset er Londons, og trolig Europas, største i sitt slag. Og juleavdelingen er dermed også gigantisk og imponerende. Den inneholder i år blant annet en egen snøkule-landsby, alpinbakke og du finner også en kopi av Tower of London. Her inne kan du kjøpe kaker og annet julesnacks.

Harrods er blant varehusene som har startet å selge juleprodukter tidlieger enn vanlig, for å møte den økende etterspørselen fra internasjonale kunder som besøker Storbritannia. Selfridges tilbyr også varer til høytiden allerede nå.

Varemagasinene startet salget nå, også for å benytte seg av alle turistene som strømmer til i forbindelse med OL.

The Department of Transport sier at de forventer rundt 50.000 turister i tiden mellom 17. juli og 18. august, i tillegg kommer utøvere og funksjonærer.

Ny tidligrekord
Harrods har åpnet «Christmas world» i løpet av sommeren siden 1998, men de starter tidligere for hvert år. I år er åpningsdatoen den tidligste noensinne.

- Noen av våre kunder kan bare besøke Storbritannia en gang i år, derfor åpner vi Christmas World for å tilfredsstille sesongens etterspørsel, sier direktør David Miller ifølge Harrods Home.

De forventer å selge mer enn 250.000 hengende dekorasjoner, og mer enn 4000 esker med kaker. I tillegg selges blant annet gaver som skjerf, slips, smykker, lommebøker og USB-penn med krystaller.

Hva synes du? For tidlig, eller deilig å komme i gang med julehandelen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere