RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julelettelse for Stolt-Nielsen

Sist oppdatert:
Styreformann og hovedaksjonær Jacob Stolt-Nielsen fikk julegavene litt på overtid i år, men forlengelsen av fristen for å innfri bankenes lånebetingelser var nok like kjærkommen likevel
Først andre juledag kunne kjemikalitankrederiet Stolt-Nielsen melde at en ny "waiver" fra kreditorene var på plass. Da hadde markedet ventet i en drøy uke på at bankene skulle gi selskapet en forlengelse på unntak fra lånebetingelsen i forbindelse med refinansieringen.

Selskapets hovedkreditorer har nå gitt Stolt-Nielsen gruppen helt til 21. mai til å finne en løsning på konsernets finansielle problemer.

I tillegg til waiver'en vil selskapet betale ned ytterligere 20 millioner dollar på kredittfasiliteten på 160 millioner dollar. Betalingen skal finne sted inne 29. februar. Samtidig får Stolt-Nielsen en utsettelse frem til 21. mai med å nedbetale resten av fasiliteten.

Den forrige waiver'en forfalt 15. desember, og konsernsjef Tom Ehret i Stolt Offshore, Stolt-Nielsens deleide datterselskap, hadde foreventet en waiver skulle falle på plass helgen før jul. Det er Stolt Offshore som utgjør det største problemet i Stolt-Nielsen konsernet etter store kontraktstap.

Konsernsjef Niels Stolt-Nielsen uttalt i forbindelse med den nye waiver'en at han tror konsernet nå har fått nok tid til å iverksette den finansielle restruktureringen.

Stolt Offshore fikk torsdag før jul på plass en emisjon på 100 millioner dollar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere