RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julemoro på børsen

Sist oppdatert:
Investorene på Oslo Børs kan se at porteføljene blir fetere halvveis ut i julefeiringen.
Oslo Børs stiger første dag etter julefeiringen. Aksjehandelen er daff og rolig onsdag morgen, men ikke nok til å hindre en opptur for investorene på Oslo Børs. Hovedindeksen stiger 0,37 prosent til 436,87 poeng.

Oljeprisen stiger igjen fra det laveste nivået på to uker. Tegn på at etterspørselen etter fyringsprodukter er lavere enn vanlig har bidratt sammen med økt drivstoffproduksjon til at oljeprisen falt tilbake. Lavere etterspørsel og økt produksjon er ventet å bremse fallet i oljelagrene fra USA.

Temperaturene i det nordøstlige USA er høyere enn vanlig. Området som er nasjonens største forbruker av fyringsprodukter har dermed mindre behov for å fyre, og det fører til lavere etterspørsel. I morgen slippes de ukentlige tallene over oljelagrene fra USA.

Gårsdagens nyhet om at en oljeledning i Nigeria ble utsatt for en eksplosjon har foreløpig ikke påvirket oljeprisen i nevneverdig grad.

Et fat nordsjøolje med levering i februar koster onsdag morgen 61,34 dollar.

Statoil faller 0,15 prosent til 163,75 kroner, mens Norsk Hydro klatrer 0,66 prosent til 189,25 kroner. DNO klatrer 0,34 prosent til 11,79 kroner etter fredagens skuffelse.

Det er de mindre selskapene som preger børsåpningen.

Nykommer Reservoir Exploration Technology topper vinnerlisten med en oppgang på 9,43 prosent til 58 kroner. Tett fulgt av vannteknologiselskapet Goodtech som stiger 5,65 prosent. Funcom klatrer også 4,67 prosent til 22,40 kroner.

Det er liten omsetning i aksjene som preger vinnerlisten.

Scana Industrier er dagens taper så lang med en nedgang på 5,6, prosent.

Prosafe faller 3,93 prosent til 85,50 kroner, men nedgangen må sees i sammenheng med at aksjen går ex. utbytte på 20 kroner før splitt. Prosafe har sin første handledag etter å ha blitt splittet i fem. Det vil si at én gammel aksje gir fem nye aksjer.

GGS er ned 3,04 prosent til 4,15 kroner.

Børsoppgang i Asia

De asiatiske aksjene steg til det høyeste nivået på syv måneder. Eksportaksjer som Toyota Motor og Sony ledet an i oppgangen. Dollaren styrket seg mot den japanske valutaen yen og ga drahjelp til eksportørene.

- Yenen vil trolig holde seg svak sier forvalter Mitsushige Akino i Ichiyoshi Investment Management til Bloomberg News.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var onsdag morgen opp 0,8 prosent til 139, 99 poeng. Dermed er indeksen som måler over 1.000 i 14 markeder har ikke vært høyere siden 12. mai.

I Japan steg Nikkei 225 0,4 prosent til 17.241,37 poeng, mens den brede Topix-indeksen også klatret 0,4 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere