Gå til sidens hovedinnhold

– Julenissen kom tidlig i år

Miljøpartiet De Grønne i Gamle Oslo har klart å få med flertallet i Bydelsutvalget på å snu, og har nå utabeidet et vedtak de mener kan gi bruktmarkedet det løftet som trengs.

GRØNLAND: Nå ser jeg frem til endelig å samarbeide med andre instanser enn meg selv, sier Markedssjef Morten Lindstad som alene har drevet markedet i 15 år.

Til tross for Politiets gjentatte krav om å legge ned markedet og slett saksbehandling fra Bydelsadministrasjonen klarte Lindstad det til slutt.

– I tillegg er det flott at det blir satt ned en samarbeidsgruppe for å rydde opp i kriminaliteten, og jeg er svært fornøyd med at De Grønne,Rødt og Ap har sagt seg villig til å være med å rydde opp i de negative forholdene, og å bygge opp et nytt og bedre marked påpeker han.

Også i Miljøpartiets egne rekker er det jubel over det som nå er vedtatt.

– Nå er vi kjempeglade og det kjennes utrolig bra at det gikk slik vi ønsket, forteller leder for Miljøpartiet De Grønne, Gamle Oslo, Helene Gallis.

Hun er samtidig fornøyd med at bruktmarkedet ble tatt opp i den politiske debatten.

– Løsningen som vi nå har kommet frem til er mye bedre enn utgangspunktet, og alle parter har nå forpliktet seg til å ta tak i det som trengs å ryddes opp i når det gjelder bruktmarkedet.

– Hva menes med det?

– At det finnes useriøse aktører som ødelegger for de som har tillatelse og er seriøse i det de driver med, sier Gallis.

Bra med samarbeid

Markedssjef Morten Lindstad var fortvilet over å ikke bli hørt da politiet og bydelen ønsker å legge ned Grønland Bruktmarked i forrige uke.

I snart 15 år har Grønland Bruktmarkedet på lørdager vært et multietnisk samlingspunkt på Grønland, men Bydelsutvalget i Gamle Oslo skulle på årets siste møte ta stilling til bydelsdirektørens innstilling om å ikke forlenge leiekontrakten som går ned 31.12. Etter at Mdg fikk snudd flertallet i Bydelsutvalget er kontrakten nå utvidet i første omgang med tre måneder.

Advokaten til Lindstad, Tom Schjelderup Mathiesen er svært fornøyd med det nye vedtaket, med tanke på hvor forbigått Lindstad ble da denne saken først kom opp.

– Det høres positivt ut at de nå ønsker å samarbeide med min klient, i håp om å gjøre bruktmarkedet enda bedre, seir Mathiesen.

LES OGSÅ: – Er ikke et tjuvgodsmarked

Grønland bruktmarked

Kontrakten kan forlenges

Dette er vedtaket:

1. Bydelsutvalget ser positivt på utleie av Olafiagangen til arrangementer, markeder og liknende, og mener det kan bringe positive aktiviteter til området.

2. Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren midlertidig forlenge leiekontrakten for området til nåværende leietaker i 3 måneder.

3. Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren utarbeide kriterier som vil ansvarliggjøre framtidig leietaker i forhold til tilfredsstillende vakthold og oversiktlig og klart definert salgsområde og identifikasjonskort for alle selgere med navn og bilde for hver selger.Det kan vurderes om bevilling for brukthandel skal avkreves alle som driver med handel med elektroniske gjenstander.Kriteriene skal forelegges bydelsutvalget før utleie av området utlyses. Hvis prosessen med å lyse ut utleie av området til bruktmarked etter nye kriterier ikke er avsluttet innen tre måneder, forlenges kontrakten med nåværende leietaker inntil denne prosessen er avsluttet

4. Bydelsutvalget ber om at bydelen, politiet og leietager i dialog med Sporveien må enes om kriminalitetsforebyggende tiltak i markedsområdet.

LES OGSÅ:

– Tåpelig å fjerne Grønland bruktmarked

Bruktmarked på Grønland

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser