*Nettavisen* Nyheter.

Julepynteren: – Dette er langt forbi «harry»

Eneste utfordringen med juletreet er at julestjernen befinner seg på utsiden av huset, forteller Jan-Henrik Joys. Foto: Jan-Henrik Joys

Jan-Henrik Joys og familien ville litt vekk fra tradisjonell julepynting. Det resulterte i et juletre fordelt over tre etasjer.

24.12.15 16:13

(BA): BA ble på julaften tipset om et litt uvanlig juletre på Skjold i Fana. Mens de fleste nøyer seg med et juletre i stuen, strekker dette seg tilsynelatende gjennom hele huset.

Ideen ble lansert allerede i fjor, da Jan-Henrik Joys ønsket å utnytte hele takhøyden i huset. Han ville la juletreet «vokse» opp gjennom etasjene, men fikk ikke helt gehør for det hos resten av familien.

– Da tenkte jeg at siden jeg ga meg i fjor, så måtte jeg få viljen min i år. Det gikk, så da var vi ute og fikk vi fatt i en nesten syv meter høy edelgran, som vi har delt opp i tre deler, forteller Joys til BA.

Ikke kuttet hull i huset

De pleide å ha et tre på rundt fem og en halv meter. Nå er et enda høyere tre, som er blitt fordelt i to etasjer og på taket.

– Så du kuttet ikke hull i taket, altså?

– Nei vi har ikke gjort det, men jeg har noen naboer som lurte på om jeg hadde gjort det, sier han og ler.

– Hvordan var pynteprosessen?

– Den har egentlig vært veldig enkel i motsetning til de andre årene da vi hadde fem og en halv meter i ett stykke. Da var det med livet som innsats da juletreet skulle pyntes. I og med at det er delt opp i tre nå, så har det gått veldig greit.

Tåler vind

Ungene fikk pynte de to nederste delene av juletreet, mens han tok den øverste og siste biten selv.

Familien har vært litt i tvil om julekreasjonen på husets tak ville tåle den kraftige vinden som inntok Bergen på julaften.
– Jeg var superspent da jeg våknet i morges. Det har vært litt vind her, men det står fortsatt på taket, beskriver han.

Et tredelt juletre kommer neppe til å bli en tradisjon hos familien på Skjold.

– Jeg tenker «been there, done that». Nå har jeg forsøkt det ett år og det pleier å holde for meg, fastslår Joys.

– Hva resten av familien om påfunnet ditt i år?

– De var litt skeptisk, og ordet «harry» er blitt uttalt. Men dette er så langt forbi harry at det kan være ålreit igjen.

Les flere saker på BA her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag