Julesalg av bærbare PC-er

Hvis det piper under juletreet, kan det hende at du får en bærbar PC til jul. HP opplever en sterk økning i salget av bærbare PC-er.

19.12.03 10:10

PC-produsenten HP er overrasket over julesalget av bærbare PC-er. Forbrukermarkedet har tatt av over alles forventning.

- Tidligere år har ikke PC-er vært noen stor julegavefavoritt, så dette salget overrasker oss. Det kan hende at nye modeller med multimediafunksjonalitet, kombinert med lavere priser gjør bærbare PC-er mer aktuelle som gaver, sier produktsjef Tore Sarelind i HP.

I år har selskapet opplevd en sterk salgsvekst i forbrukermarkedet på disse produktene i førjulstiden.

- Vi får ikke eksakte salgstall før ut på nyåret, men vi kan allerede nå si at salget av bærbare PC-er har vokst forholdsmessig kraftig de siste månedene av dette året, sammenliknet med tidligere år, sier Sarelind.

Det er mye som tyder på at det private forbrukermarkedet som er drakraften for salget når det gjelder bærbare PC'er.

- Veksten har vært jevn hele året, men vi ser en klar topp frem mot jul. Det er tydelig at folk kjøper bærbare PC'er i julegave i år.

Forbrukermarkedet følger etter bedriftsmarkedet når det gjelder denne utviklingen.

Norske virksomheter har allerede i noen år økt andelen av bærbare PC-er når datautstyret skiftes ut. Nå har også privatpersoner i økende grad begynt å kjøpe bærbart.

Den bærbare gir tilgang til internett, og kan være spillmaskin og videospiller i en og samme maskin. Nå kan også ytelsen og fuknsjonaliteten måle seg med det du tidligere kun fikk på stasjonære PCer.

- Ikke rart at en bærbar PC er noe man ønsker seg til jul, sier Sarelind i HP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag