RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juleshopping for 50 milliarder

Oslo (NTB): Vær og helgejul førte til at julehandelen kom sent i gang i år, men omsetningen kommer til å ende på nesten 50 milliarder kroner. Det tilsvarer en vekst på tre prosent fra i fjor.

- Som ventet, men slett ingen kjøpefest. Mye av skylden må legges på dårlig vintervær og en hel handleuke før julaften, noe som igjen gjorde at tallene økte senere enn vanlig, sier Bror Stende, direktør for mote og fritid i hovedorganisasjonen Virke.

Før jul anslo handelsbransjen at nordmenn kom til å bruke 48,8 milliarder kroner på årets julehandelen, noe som tilsvarte snaut 3 prosent.

Omsetningen i uke 51 i år var 19,4 prosent høyere enn i samme uke i fjor. Bare i forrige uke handlet vi for rundt 13,5 milliarder kroner. Tar man med at det vil bli handlet for 5,5 milliarder kroner i romjula, får Virke rett i prognosene sine. Dermed har den gjennomsnittlige nordmann handlet for 9.900 kroner i desember.

- Folk vil ha tradisjonell jul i år også, til tross for uroen i Europa. Men tar vi befolkningsvekst, lønns- og prisøkning i betraktning, er veksten moderat. Folk følger med, men har ikke holdt igjen på julekosen på grunn av usikkerheten, fortsetter Stende. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere