RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juleshopping i København?

Foto: Trine Rasmussen (Side2)
Det er på tide å planlegge juleshoppingen, og Danmarks sjarmerende hovedstad ligger bare et steinkast unna.

(SIDE2): Kun en times flytur og du er midt i shoppingparadiset. København har all den shoppingen du ønsker deg.

LES OGSÅ:Se gatemoten i København

Side2 gir deg her en miniguide til byens beste shopping. Vi anbefaler deg å bestille turen allerede nå - så kan du kanskje være så heldig å få en flybillett tur-retur Oslo-København for under 1000 kroner.

Strøget
Hovedgaten som går gjennom København sentrum heter Strøget. Det er her alle designerbutikkene ligger på rekke og rad; Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Burberry og Hermes, for å nevne noen. Markedet for design er større i København enn i Oslo, og det er trolig grunnen til at vi ikke har så mange rene designerbutikker i Oslo - ennå. Rimeligere butikker som Hennes & Mauritz, Zara, Indiska og Top Shop ligger også lett tilgjengelig i hovedgaten. Blant Side2s favoritter er Urban Outfitters - butikken har mange godbiter og en egen bruktavdeling. I tillegg er kjeden ekspert på tilbehør. En riktig god butikk for trendy jenter.

Tivoliet
Ønsker du å reise på juleshopping i København, anbefaler vi deg å reise etter siste helg i november. Julegatene i Tivoliet åpner nemlig i slutten av november, og har åpent helt frem til julaften. Her kan du handle julegaver, ta karuseller, nyte en deilig dansk julemiddag, eller rett og slett bare la deg føre med i det stemningsfulle tivoliet med en kopp varm julegløgg i hånden. Mange av de store interiørbutikkene har egne avdelinger inne i Tivoliet, så det bør ikke mangle på shoppingideer.

Vintage
Københavnere er langt fremme når det gjelder bruk av gammelt tøy. Alle kule jenter fra København har minst ett eller flere vintageplagg, og de mikser det ofte med ny design. Unge jenter helt ned i 15-års alderen kler seg gjerne i vintage. Butikkene med det beste utvalget finnes du ikke på Strøget. Det gjelder å lete etter de beste skattene i de trangeste smugene. Hos Kitsch Bitch (i en parallellgate til Strøget) kan du gjøre gode mote- og interiørfunn.

Interiør/design
Københavnere er eksperter på interiør. På Illums varehus kan du kjøpe alt det nyeste fra Danmarks fremste interiørdesignere, men byen bugner også over av retrobutikker. Københavnere elsker å mikse nytt og gammelt - også når det kommer til interiør.

Les mer om reise og ferie her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere