Gå til sidens hovedinnhold

Julestemning på Bryn

På Bryn senter sørger østensjøbarn nå for julestemning med sine kunstverk.

ØSTENSJØ/BRYN: Sasha Ytternes begynte som ny senterleder på Bryn for et par måneder siden. Hun bor selv på Bogerud, og synes det er koselig å involvere nærmiljøet i aktiviteter på senteret.

Derfor inviterte hun ti barnehager i bydelen til å delta på en juleutstilling.

Se bildene i juleutstillingen på Bryn senter her!

Ti bilder

– Er det ikke blitt fint, sier Ytternes og viser Nordstrands Blad de fargerike kunstverkene som er hengt opp i «kunstgangen» mellom Dressmann, H&M og parkeringshuset.

Ti store lerreter ble delt ut til barnehagene, og de kom tilbake dekorert med alt fra snømenn til engler og julehjerter.

– Vi får masse tilbakemeldinger fra folk om at bildene er kjempefine og at det skaper mer liv her, sier Ytternes fornøyd.

I tillegg til kunder, fylles gangen nå stadig opp av barnehager på tur, blant annet en gjeng smårollinger fra Lopperud barnehage. De er kommet for å se juleutstillingen, ikke minst bildet barnehagens egne skolestartere har bidratt med.

– Skolestarterne har samarbeidet om å lage bildet. De ville skape julestemning med masse snø, og har sprutet akrylmaling på med pensel, forteller Miro Hadzic.

Han er både kunstner og barnehageassistent, og kan være stolt av barnas kunstverk.

LES OGSÅ: Hos katten Bølla får hjemløse kaninunger kos

Vil ha flere utstillinger

Den nye senterlederen er strålende fornøyd med samarbeidet med barnehagene.

– Det er lettere å knytte tette kontakter med nærmiljøet her enn i sentrum, sier Ytternes, som tidligere jobbet på House of Oslo i Vika.

– Det var barnekunstutstilling her også da Bryn senter fylte 20 år, og jeg har lyst til å fortsette med dette. Det er mange kreative sjeler i Bydel Østensjø, og vi kan jo også ha kunstutstilling med voksne, sier Ytternes engasjert.

– Vi har mye spennende planer for 2014, sier hun - uten å ville røpe noe mer nå.

Stem på et julebilde

De ti deltagerne i årets julestilling er Østensjøstua, Lopperud, Kanvas, Christinedal, Oppsaltunet, Solfridbakken, Høyenhall, Manglerud, Treskeveien og Husmannsplassen barnehager.

Utstillingen henger til 2. januar, og forbipasserende oppfordres til å stemme på det julebildet de liker aller best.

– Vi håper det kommer mange for å se på kunstverkene. De som har laget bildet med flest stemmer vinner en teaterforestilling, sier Ytternes.

LES OGSÅ: Unikt steinalderfunn i Sørmarka

Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen