RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Julestemning på TV

Sist oppdatert:
Fra «Alene hjemme» til «Bad Santa», julefilmene er stort sett komedier og familiefilmer, men årets utvalg er så variert at de fleste finner noe de liker.

(SIDE2:) Det er ikke bare julemusikken på radio som gjør at vi vet jula er her. TV-kanalene satser også på filmer med juletema for å sette oss i den rette stemningen. Her kommer en liten oversikt.

NRK1 slår kanskje ikke til med så vanvittig mange julefilmer, men velger kvalitet over kvantitet, i hvert fall målt i julestemning. På julaften sender de tradisjonen tro: «Tre nøtter til Askepott» klokken 10.55 og «Reisen til julestjernen» klokken 12.25.

Kjærlighet og geitunger
Dagen etter, første juledag, sender de den romantiske julekomedien «Love, Actually» klokken 23.20. Filmen følger et knippe personers kjærlighetsliv frem mot jul, og er laget av de samme folkene som sto bak «Notting Hill», «Fire bryllup og en gravferd» og «Bridget Jones». Hugh Grant spiller selvfølgelig en av hovedrollene.

På nyttårsaften klokken 11.00 sender de klassikeren «Med Grimm og Gru», som mange bare må se i jula. Den går også på NRK 3 på lillejulaften klokken 20.00.

Shrek-premiere
TV 2 føler at det kanskje er litt sent å begynne å skape julestemning på selve julaften, og åpner dermed festen allerede nå på lørdag med den skamløse «Bad Santa» klokken 22.10. Billy Bob Thornton spiller rollen som den fordrukne kjøpesenternissen som sammen med sin alvepartner planlegger å robbe alle butikkene.

Kanalen følger opp den 22. desember med hele tre julefilmer: «Secret Santa» (klokken 14.10), «Christmas Lights» (klokken 16.10) og «Nå er det jul... igjen» (klokken 22.10). «Nå er det jul... igjen» eller «The Santa Clause» som den heter på engelsk, handler om en nyskilt pappa (Tim Allen) som må være vikar for nissen.

Heller ikke resten av julen ligger TV 2 på latsiden. På lillejulaften får vi tegneserieversjonen av Charles Dickens «En julefortelling» klokken 11.35. Mer animasjon blir det klokken 17.30, da det blir gjensyn med trollet Shrek i en julespesial kalt «Du grønne glitrende Shrek, god dag». Og klokken 21.45 kommer oppfølgeren «The Santa Clause 2», som har fått navnet «Julenissen» på norsk.

Disney på julaften
Julaften betyr Disney, også på TV 2 som sender tre tegnefilmer med Mikke Mus fra klokken 12.45. Klokken 16.00 blir det gjensyn med den norske juleklassikeren «Tante Pose» fra 1940, der det blir både komikk og forviklinger. «Eloise at Christmastime» er en amerikansk komedie med Julie Andrews i en av rollene. Den kommer klokken 20.00. Rett etterpå, klokken 21.30, kommer nok en versjon av Charles Dickens «En julefortelling». «A Diva’s Christmas Carol» er en modernisering der gretne Ebeneezer Scrooge er blitt til divaen Ebony Scrooge, spilt av Vanessa Williams.

Den 27. desember klokken 16.00 kommer «The Christmas List», som handler om butikkdamen Melody som drømmer om et bedre liv.

TV3 satser tungt på film i jula, og en del har også juletema. De åpner showet på lillejulaften med «Jack Frost» klokken 16.55. Michael Keaton spiller snømannen som magisk vekkes til live. Klokken 18.55 kommer en nyinnspilling av «Miraklet på Manhattan» og klokken 21.00 kommer rosinen i pølsa, nemlig überklassikeren «Alene hjemme», men Macaulay Culkin i hovedrollen som den lillegutten som blir glemt hjemme da familien drar på ferie.

(Artikkelen fortsetter under)

På julaften kommer «Richie Richs Juleønske» klokken 15.30. Arnold Schwarzenegger komedien «Bjelleklang» kan man se klokken 18.25, før det braker løs igjen med «Alene hjemme 2» klokken 21.30.

Macaulay Culkin bestemte seg for å gi seg med «Alene hjemme»-filmene etter film to, et eksempel TV3 ikke har tenkt å følge. «Alene hjemme 3» kommer 26. desember klokken 19.30. Heldigvis slipper vi unna TV-filmen «Alene hjemme 4». 29 desember kommer nok en Tim Allen film med juletema, nemlig «O, jul med din glede». Denne kan du se klokken 21.30.

TVNorge ønsker også å spre glede, og viser filmen «Like father, like Santa» klokken 10.35 på julaften. Den handler om den hensynsløse leketøysprodusent som reiser til Nordpolen for å ta rotta på sin argeste konkurrent, selveste julenissen.

26. desember sender de åttitallsklassikeren «Hjelp, det er juleferie», der den beryktede familien Griswold planlegger alle julefeiringers mor. Denne går klokken 21.30.

Dagen etter kommer «En julefortelling» klokken 10.25, før det hele rundes av med «The Munster’s scary little Christmas» klokken 13.55.

Og om du ikke har fått julestemning etter alt dette, så er det kanskje du som er årets Ebeneezer Scrooge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere