Gå til sidens hovedinnhold

Juletrafikken går som smurt

Oslo (NTB): Å komme seg hjem til jul blir neppe noe problem i år. Flyene og togene går som de skal, og mildværet gjør veiene fremkommelige de fleste steder.

- Flytrafikken går helt som smurt, så folk kommer seg hjem til jul nå, forsikrer informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn Gardermoen overfor NTB like etter klokken 17 lille julaften.

Ifølge ham har 85 prosent av de 200 flyene som har tatt av fra Gardermoen så langt denne fredagen, vært punktlige, og juleroen er i ferd med å bre seg over flyplassen.

- De store reisedagene har vært onsdag og torsdag. Det er nesten mindre flytrafikk fra Gardermoen nå enn på en vanlig fredag, sier Kobro.

Også togtrafikken går som den skal på ettermiddagen lille julaften, og for dem som ennå ikke har kjøpt togbillett, er det fortsatt mulig å komme seg hjem.

- Det er masse mennesker på togene, men per nå er det fortsatt mulig å komme seg hjem til jul for dem ikke har bestilt. Det er noen få ledige billetter igjen på alle strekninger, og togene går som de skal, sier kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i NSB.

Mildværet gjør at trafikken på veiene også går uten store problemer.

- Langs kysten er det stort sett bart og vått, og når man kommer innover i landet, så kan det være noen glatte partier og en del is, forteller trafikkoperatør Nils Aae i Statens vegvesen. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?