RØA: Rett ved rundkjøringen ved Røa kirke har Pettersen og Hoffart etablert juletrebuisnessen. Forrige helg satte de i gang med juletresalget. Med edelgraner fra Rogaland og billgere alternativer fra Østfold, mener guttene du ikke trenger å dra ut av Røa for å kjøpe juletre. Bjerkebakk-gutten Erik Magnus prøvde seg som juletreselger for første gang i fjor. Og i går han på med krum nakke sammen med debutanten Axel. Erik Magnus studerer til vanlig jus, mens Axel har jobbet litt her og der. Begge mener de tilbyr kvalitetstrær.

Edelgranene har jeg for eksempel merket i en skog i Rogaland. Vi er veldig fornøyd med trærne vi har fått tak i. Og det er norske trær, sier Erik Magnus.

Spente

Ofte kommer juletreselgere langveis fra. Men disse selger trær på hjemmebane.
Begge er spente på hvor mye de vil selge. Det er mange om beinet i bransjen.
Vi oppfordrer folk til å være tidlig ute med å kjøpe trær. Husk, de beste trærne selges først. Konkurransen er stor, men priskrig har vi sett lite til, sier guttene.

- Ikke dyrere

Men de vil gjerne oppklare eventuelle misforståelser.
Det var en dame innom som lurte på om vi presset opp prisene fordi vi har plassert ved inngangen til Holmenkollen. Det er helt feil. Det er ikke dyrere å kjøpe trær på Røa enn andre steder i byen, sier Axel