Juletreet blåste ned

Foto: Vivi Sævik (Porsgrunn Dagblad)

Kraftig vindkule ble for mye for juletreet i Langesund.

28.11.10 21:25

Klokka 09.25 lørdag morgen blåste juletreet på torget i Langesund ned. Stammen på treet brakk rett av nede ved stammen i juletrefestet i bakken.

- Hadde jeg gått over torget ett minutt før så kunne jeg har fått treet over meg da det datt, forteller Nils Linna, som var vitne til at juletreet blåste ned og brakk, til Porsgrunn Dagblad.

- Det kom ei sterk vindkule, og så datt juletreet rett ned. Det har blåst godt i dag, men det skulle bare ei sterk vindkule til, så datt treet, sier Linna.

Juletreet på torget i Langesund er ekstra sikret med nylontau som er festet i husveggene rundt, men det var altså ikke nok til å holde treet oppe da den sterke vindkula kom ulende.

Mannskaper fra Bamble kommunes parkavdeling kom til torget halvannen time etterpå og gikk i gang med å få ordnet opp og satt opp treet på nytt. For treet var ikke mer skadet enn at det brakk av i foten.

- Det blir fakkeltog fra Rådhuset og julegrantenning på torget som planlagt klokka 13 i dag, sa Gunn Hegge i Solkysten Handelsforening lørdag.

Da hun fikk melding om at juletreet var blåst ned i formiddag, fryktet hun først at hele adventsarrangementet på torget måtte avlyses. Men takket være rask ekstrainnsats fra Bamble kommune kunne arrangementet forløpe som planlagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.