RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juletremangel kan gi prishopp

Sist oppdatert:
Nå er det mangel på juletre. Det kan bety kraftig pris hopp før jul.
Nok et dårlig år for danske juletreprodusenter gjør at det nå er millionmangel på trær i Europa. Bransjeorganisasjonen Norsk Pyntegrønt spår gode tider for norske produsenter, melder avisen Nationen.

– Det er delvis panikk noen steder. Jeg hørte nylig en historie om en dansk produsent som skulle hente trær det var blitt klagd på i Tyskland. Da møtte selgerne der nede opp med balltre for å hindre at de ble tatt med tilbake til Danmark, sier daglig leder Steinar Haugse i Norsk Pyntegrønt til Nationen.

Han opplyser at danske produsenter har hatt sju mer eller mindre dårlige år på rad, noe som har senket produksjonen. Slikt blir det ringvirkninger av.

Importen til Norge har gått ned de siste årene. Haugse opplyser at dette vil gjøre situasjonen bedre for norske juletreprodusenter og spår 10-15 gode år fremover for juletreprodusentene, samt kraftig prisstigning, melder NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere