*Nettavisen* Nyheter.

Julia Timosjenko kan settes fri

Kiev (NTB-DPA): Ukrainas folkevalgte har vedtatt en lov som åpner for at opposisjonsleder Julia Timosjenko kan løslates.

21.02.14 18:14

Nasjonalforsamlingen vedtok fredag endringer i straffeloven som baner vei for at Timosjenko kan settes fri, melder flere internasjonale nyhetsbyråer.

Avstemningen ble sendt direkte på ukrainsk fjernsyn. Ifølge DPA er loven endret slik at de forholdene som Timosjenko er dømt for, ikke lenger er straffbare.

Timosjenko var en av lederne for oransjerevolusjonen i 2004 og har tidligere vært Ukrainas statsminister. Hun ble i oktober 2011 dømt til sju års fengsel for maktmisbruk i forbindelse med en gassavtale hun inngikk med Russland.

Timosjenko har fra sin fengselscelle oppmuntret demonstrantene til å fortsette protestene mot president Viktor Janukovitsj. Hun har hele tiden hevdet at hun er en politisk fange som er uskyldig dømt.

Da Ukraina forhandlet om en samarbeidsavtale med EU i fjor, var ett av EUs krav at Timosjenko skulle få reise til Tyskland for å få behandling for ryggplager. Samarbeidsavtalen ble aldri undertegnet fordi Janukovitsj trakk seg i siste liten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.