*Nettavisen* Nyheter.

Jungelens konge

Superspionen Solid Snake er på jungeleventyr midt under den kalde krigen. Spennende action-sekvenser blandes med intens sniking i en fabelaktig og spennende fortelling. Sjekk bildene.

03.03.05 16:39

De aller fleste kjenner Solid Snake. Gjennom en rekke konsollgenerasjoner har han kjempet mot mektige roboter og ulike terroristgrupper. «Metal Gear Solid 3» tar oss med tilbake til der alt begynte. Midt under den kalde krigen får Snake i oppdrag å redde en russisk forsker fra bak jernteppet.

Alt går selvfølgelig ikke etter planen, og det tar ikke lang tid før verden står overfor en trussel større enn Cuba-krisen. Snake skal ordne biffen, og du sniker og kjemper deg gjennom jungel, fiendtlige installasjoner og andre konstruksjoner for at resten av menneskeheten kan sove litt tryggere om nettene.

De første par timene av «Metal Gear Solid 3» er som en treg mage. Noe ligger på lur, men det kommer så absolutt ikke ut. Du bruker lang tid på å komme inn i spillet, og de første par timene lurer du på hva folk ser i det. Men etter prologen tar spillet seg kraftig opp, og de neste 15-20 timene må det meisel til for å fjerne deg fra maskinen.

Har du vært borti et av de tidligere «Metal Gear Solid»-spillene, vet du at radaren er din beste venn. Nå har utvikleren byttet den ut med en mindre nøyaktig og batteridrevet versjon. Kombinert med et kamuflasjesystem som lar Snake kle seg etter miljøet, og forbedret AI, sier det seg selv at områdene krever grundig rekognisering før du foretar deg noe. Her kan du ikke bare styrte inn.

Den forbedrede intelligensen og de åpne og innholdsrike miljøene gjør treeren mer intenst enn forgjengerne. Når du ligger kamuflert uti en eng med fienden rett foran deg, går hjertet i hundre. Og som om ikke det er nok, kan enkelte av sekvensene ikke beskrives som annet enn adrenalinkick.

Spesielt mellomsekvensene scorer høyt her. Kameraføringen, hendelsene og dialogen står ikke tilbake for noe. Førstnevnte gjør seg også gjeldende i selve spillet. Du får ofte følelsen av å inneha hovedrollen i din egen actionfilm. Den glimrende grafikken og musikken visker grensen mellom film og spill nesten helt ut.

Som «Oddworld: Stranger’s Wrath» imponerer «Metal Gear Solid 3» stort. Er du glad i action og spenning, er dette et pliktkjøp. En ny brennhet kandidat til årest spill, og vi er bare i mars. Hvor skal dette ende?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.