Gå til sidens hovedinnhold

Juniorderby-tap mot Lyn

VALLE (vif.no): VIF – LYN 0-1 (0-0). – De to siste hjemmekampene har vært et sørgelig skue. Nå er det samling i bånn. Måten vi opptrer på for tida er uakseptabel og prestasjonene holder ikke mål, sier Vålerenga-trener Andreas Holter etter det andre strake tapet i juniorenes interkretsserie.

En dårlig førsteomgang, der Lyn var nærmest scoring med et stolpeskudd, ble fulgt av en like dårlig andreomgang. Ingen av lagene var gode, men Lyn var hakket vassere enn et omstendelig hjemmelag.

Vålerengas nykommer Formose Pape Mendy hadde to gode skuddforsøk etter hvilen uten å finne nettet. Det gjorde imidlertid de røde og rosa fra Kringsjå. Fire minutter før full tid ekspederte Mads Dahm ballen i mål fra kort hold bak en utspilt VIF-keeper Adam Larsen.

Skuffende innsats
– Rett og slett en forferdelig dårlig kamp. Det er fryktelig skuffende at spillere som selv mener de er veldig gode fotballspillere presterer så dårlig. Vi har spillere på banen som føler de er gode nok til å trene med A-laget og spille i Tippeligaen, men som presterer langt under pari på juniornivå. Det er ikke akseptabelt i det hele tatt, sier Holter til vif.no.

- Seieren i Junior Elite-turneringa har tydligvis gått til hodet på oss. Prestasjonene i juniorserien har på langt nær vært gode nok etter turneringa. Hvis spillerne ikke tar tak i dette nå, og gjør noe med det, blir det en fryktelig lang og tung høst.

- Er det ikke naturlig med en reaksjon etter opplevelsen i JET?

– Nei, jeg synes ikke det. Spillere som vil noe og ønsker å bli bedre skal klare slike omstillinger. Nå må vi ta en prat med dem og høre hva de vil. Vi i trenerteamet må selvfølgelig også gå i oss selv. Det er mulig at vi har vært for høyt oppe vi også.

Straffet for uoppmerksomhet
Etter ferien har juniorene prestert veldig bra på rekruttlaget i 2. divisjon og startet også interkretsserien overbevisende da de kjørte over Kongsvinger på bortebane. I det siste har unggutta imidlertid slitt med å holde samme nivået i juniorkamper som de gjør på seniornivå.

– Vi møter jo god motstand. Lyn er et bra lag. Det er greit nok, men vi er først og fremst opptatt av prestasjon, uavhengig av motstander. Vi ble ikke utspilt i dag eller da vi tapte mot Stabæk, men vi har alt for mange ballberøringer, fører ball og prøver å være kule. Dessuten er vi for lite oppmerksomme. Det blir vi straffa hardt for. Vi er jevnt over for dårlige for tiden, men noen unntak er det selvfølgelig. Mohammed Fellah er tidvis god den omgangen han spiller, og Jørgen Horn gjør en solid jobb før han blir tatt av ved pause.

Med tapet torsdag kveld mistet Vålerenga tabelledelsen til Lyn. Tredjelaget Fredrikstad tar igjen vestkantlaget om de slår bunnplasserte Bærum fredag. Både VIF og FFK har to kamper mindre spilt enn Lyn. Forrige rundes Enga-kamp borte mot Follo ble utsatt på grunn av Follos deltagelse i jr-NM. Ny dato for kampen er 16. september.

17. serierunde, junior interkrets
Vålerenga – Lyn 0-1 (0-0)

Valle Hovin kunstgress – 70 tilskuere

Mål: 0-1 Mads Dahm (84)

Vålerengas lag: Adam Larsen – Christian Svendby, Jørgen Horn (Steinar Strømnes fra 46), Morten Lie (Mathias Samuelsen fra 46), Joakim Bekken – Adnan Haidar (Bajram Ajeti fra 62), Jalal El-Gharbi (Dennis Obeng fra 86), Mohammed Fellah (Fredrik Carlsen fra 46), Formose Pape Mendy – Dan Alberto Fellus, Dennis Obeng (Kristian Brix fra 58)

Tabell og kampoppsett Junior Interkrets

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser