Juniorene nær interkrets-tittelen

VALLE (vif.no): Vålerengas juniorer tok et solid steg i retning interkrets-mesterskapet da Brumunddal ble slått 8-0 onsdag kveld. Én runde før slutt er det bare teorien som kan frata Vålerenga årets andre tittel.

18.02.07 19:43

– Det må skje noe helt spesielt om vi skal tape dette. Vi kan avgjøre selv i neste runde, men uansett har vi så god målforskjell at Fredrikstad må gjøre noe ekstraordinært for å ta oss igjen, sier Vålerenga-trener Glenn Rostad til vif.no.

Nesten mestere
Med 60 poeng leder Vålerenga interkretsserien og er i praksis mestere før møtet med bunnplasserte Ullensaker/Kisa i sesongens siste kamp. Utfordrer Fredrikstad har én kamp til gode og kan oppnå maksimalt 60 poeng. I teorien kan de derfor ta igjen VIF-juniorene, men det betinger at Enga taper mot Ullensaker/Kisa samtidig som FFK vinner sine to siste kamper og forbedrer målforskjellen sin med 30 mål i forhold til Vålerenga. Lite tyder på at det vil skje.

Mot Brumunddal onsdag kveld var det enveiskjøring fra start. Gjestene var avventende og maktet ikke å true et hardtarbeidende hjemmelag. I begynnelsen av omgangen hadde både Mustafa Achrifi og Bajram Ajeti gode avslutninger på mål, men det gikk et kvarter før ballen lå i nettet. Et flott angrep der ballen gikk hurtig fra mann til mann endte med at venstrekant Krstian Brix kunne plassere ballen i nettet bak Brumunddals keeper.

2 x Formose Pape Mendy
2-0 kom seks minutter senere. Nok et fint angrep. Fredik Carlsen fant Bajram Ajeti på høyrekanten med en glimrende pasning. Foran mål ekspederte Formose Pape Mendy Ajetis innlegg i mål. Samme mann økte hjemmelagets ledelse til 3-0 etter en drøy halvtime. Nok en gang var Ajeti nest sist på ballen.

Kveldens eneste Brumunddal-sjanse kom fire minutter før pasuse, men keeper Adam Larsen fikk slått headingen til corner. Omgangen ble avsluttet med at Mathias Samulesen sendte ballen sikkert i nettet fra straffemerket etter at bortelagets keeper felte Mustafa Achrifi med fri vei mot mål.

– Vi gjennomførte en meget solid kamp i dag. Vi bestemte oss før kampen for å holde høyt tempo, spille konsentrert og være nøye i pasningspillet. Det klarte vi å gjennomføre. Det er gledelig at vi ser igjen mye av det vi jobber med på trening her i dag. Vi kom mye rundt på kantene, skapte gjennombrudd og slo gode innlegg, sier Rostad.

Keeper-scoring
Etter pause fortsatte Vålerenga-dominansen og etter seks minutter skaffet G16-landslagspiller Kristian Brix straffespark. Keeper Adam Larsen kippet ballen elegant i nettet fra ellevemetersmerket. Tre minutter senere var det innbytter Stefan Randjelovic sin tur. Fra 17 meter dunket han ballen i nota etter fint forarbeid av Formose Pape Mendy.

En annen innbytter, Adnan Haidar, ville ikke være noe dårligere. Fra sin posisjon på midtbanen løp han forbi alt og alle og økte Vålerengas ledelse alene med bortelagets keeper. To minutter før slutt utnyttet Amin Nouri slurv i Brumunddal-forsvaret og fastsatte sluttresultatet til 8-0.

– Med firemålsledese til pause var kampen kjørt, men det var moro å se at gutta viste seg frem også i andreomgang. Det er tydelig at de synes dette er moro og jeg er veldig fornøyd med at vi holder trykket oppe resten av kampen.

Svar på tiltale
Etter forrige ukes poengdeling mot Lillehammer på bortebane etterlyste Rostad lagånden som kjennetegner Vålerenga på gode dager. Mot Brumunddal fikk han svar på tiltale.

– Ja, idag var vi et lag. Dette var en lagseier. Alle bidro på ulike måter, men noen var mer involvert enn andre. Formose Pape Mendy spilte en sentral rolle i og med at han scoret to mål og bidro til å punktere kampen tidlig.

– Men i dag var de elleve blå som til en hver tid var på banen bedre enn Brumunddal i alle spillets faser. Vi gleder oss over at vi har en stall med mye kvalitet. Dette var en veldig hyggelig kveld i surt høstvær.

25. runde, junior interkrets
Vålerenga – Brumunddal 8-0 (4-0)

Valle Hovin kunstgress – 15 tilskuere

Mål: 1-0 Kristian Brix (15), 2-0 Formose Pape Mendy (23), 3-0 Formose Pape Mendy (33), 4-0 Mathias Samuelsen (str. 44), 5-0 Adam Larsen (str. 51), 6-0 Stefan Randjelovic (54), 7-0 Adnan Haidar (64), 8-0 Amin Nouri (89)

Gult kort Vålerenga: Adnan Haidar

Vålerengas lag: Adam Larsen (Joakim Trzebinski fra 77) – Mathias Samuelsen (Christian Svendby fra 68), Morten Lie, Kristoffer Thuen, Joakim Bekken (Kent Brekke Jensen fra 45) – Bajram Ajeti, Fredrik Carlsen, Harmeet Singh (Adnan Haidar fra 45), Kristian Brix (Amin Nouri fra 59) – Mustafa Achrifi (Stefan Randjelovic fra 45), Formose Pape Mendy

Tabell og kampoppsett

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.