*Nettavisen* Nyheter.

Juniorene sikter mot ny tittel

VALLE (vif.no): På en dårlig dag innkasserte Vålerengas juniorer tre viktige poeng i kampen om førsteplassen i interkretsserien da Bærum ble slått 1-0 torsdag kveld. Toppscorer Dennis Obeng ble matchvinner.

I fjor vant juniorlaget interkretsserien med solid margin og i sommer hentet de hjem JET-pokalen på Hamar. Nå er unggutta på vei mot en ny tittel.

Klikk på bildet for å forstørre.

– Poengene er det eneste vi er fornøyd med i dag, men de var til gjengjeld viktige. Med syv kamper igjen av serien satt vi oss som mål å vinne resten. Nå har vi vunnet de fire første kampene så vi er på god vei til å nå målet. Det er vi førnøyd med. Nå er vi et steg nærmere å vinne interkretsserien, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Økte serieledelsen
Vålerenga kjemper med Fredrikstad om førsteplassen i interkretsserien og etter at FFK tapte 4-1 mot Follo torsdag kveld økte VIF-juniorene ledelsen og er nå åtte poeng foran sin argeste konkurrent. Laget fra plankebyen har dog en kamp mindre spilt.

Mot Bærum gjorde Vålerenga jobben, men heller ikke mer. Aggressiviteten og lagånden som kjennetegner juniorlaget til vanlig glimret med sitt fravær. Enga var klart best og produserte sjanser til å vinne med større siffer, men presisjonen og konsentrasjonen manglet.

Obeng scoret igjen
Både Dan Fellus og innbytter Bardh Shala hadde store scoringsjanser, men toppscorer Dennis Obeng var den eneste som fant nettmaskene. Ettter atten minutter fikk han ballen fra Formose Pape Mendy på seksten meter, dro seg forbi Bærum-forsvaret og plasserte ballen sikkert tilside for keeper.

– Vi vant fullt fortjent og Bærum var heldig som slapp unna med 1-0. Vi burde scoret flere mål, men det gjør vi ikke når vi ikke er skjerpa. Styrken vår er at vi har vært veldig gode som et lag. I dag skulle alle gjøre det selv og da henger vi ikke ordentlig sammen. Vi er ikke fornøyd med prestasjonen mot Bærum.

Flere må stå frem
– Jeg savner at flere står frem og sier fra når det butter litt imot. Gutta har fått beskjed om at de må ta mer ansvar om de skal være med på dette nivået. Den oppfordringen var det veldig få som tok i dag. De stod og ventet på at andre spillere skulle ta initiativ istedet for å gjøre det selv. Unntaket er Fredrik Carlsen. Han stod frem og har vært veldig bra i det siste, sier Holter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Etter kampen tok trenerne en prat med troppen for å bevisstgjøre spillerne på hva som er viktig for videre utvikling.

– Vi ønsker at gutta skal ta et steg videre i sin egen utvikling og da må de stille større krav til seg selv enn det de gjorde i dag. Det er soleklart. Selv om vi jakter interkretsseieren er spillernes utvikling det viktigste, avslutter Andreas Holter.

23. serierunde, junior interkrets
Vålerenga – Bærum 1-0 (1-0)

Valle Hovin kunstgress

Mål: 1-0 Dennis Obeng (18)

Gult kort Vålerenga: Amin Nouri

Vålerengas lag: Adam Larsen – Amin Nouri, Morten Lie (Fredrik Thapper fra 65), Kristoffer Thuen, Joakim Bekken (Kent Brekke Jensen fra 46) – Bajram Ajeti (Harmeet Singh fra 46), Mustafa Achrifi, Fredrik Carlsen, Formose Pape Mendy (Bardh Shala fra 70) – Dan Alberto Fellus (Stefan Randjelovic fra 87), Dennis Obeng

Tabell og kampoppsett

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag