Juniorlaget klare for JET-turneringen

VALLHALL (vif.no): Vålerenga tar med sine beste juniorer til Junior Elite- turneringa som starter på Hamar mandag 10. juli. VIF-talentene har havnet i pulje med Fredrikstad, Aalesund og svenske AIK.

11.07.06 18:43

Alle Tippeliga-klubbene stiller lag i årets Junior Elite-turnering. I tillegg er flere utenlandske lag hentet inn. Fra Sverige kommer regjerende juniormester AIK, FC København og FC Midtjylland representerer Danmark, mens Reading og Wycombe forsvarer Englands ære. Også de gode turneringslagene Strasbourg fra Frankrike og Zambia Golden Boots besøker Hamar.

Klikk på bildet for å forstørre.

Slagkraftig
Vålerengas juniorer røyk overraskende ut av junior-NM tidligere i år. Junior Elite-turneringa er en fin mulighet til å vise hva som bor i laget.

– Vi håper vi kan revansjere oss litt for NM-tapet. Vi har fått med alle juniorene som til daglig er i A-stallen så vi stiller et slagkraftig mannskap. Vi gleder oss, sier Vålerengatrener Andreas Holter til vif.no.

Vålerenga har havnet i pulje med Fredrikstad, Aalesund og svenske AIK.

– Vi har kommet i en tøff pulje. Fredrikstad ligger rett bak oss i interkretsserien og har kvalifisert seg til kvartfinalen i jr-NM. Aalesund er et veldig bra lag hvis de topper med juniorene fra A-stallen og AIK er regjerende svenske juniormestere. Det blir knalltøft å komme seg videre, men vi har har også et veldig bra lag. Målet er å hevde oss i turneringa, forteller Holter.

Hektisk uke
24 lag fordelt på seks puljer deltar i turneringa. Puljevinnerne og de to beste toerne går videre til kvartfinaler. Gruppespillet strekker seg fra mandag til onsdag. Torsdag er det plasseringskamper for lagene som ikke når sluttspillet og hviledag for de beste. Finalespillet starter fredag.

Norsk Toppfotball står som arrangør og finansierer opphold for samtlige lag. 12 av landets beste unge dommere leder kampene. Laget som vinner turneringa innkasserer 25 000 kroner. I fjor vant Odd Grenland etter å ha slått Start i finalen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerengas tropp
Mange klubber forsterker troppen med hospitanter fra lokale klubber i Junior Elite-turneringa. Vålerenga stiller imidlertid bare med egne spillere.

Her er de 20 utvalgte: Adam Larsen, Robin Vikskjold, Christian Svendby, Joakim Bekken, Amin Nouri, Jørgen Horn, Kristoffer Thuen, Morten Lie, Mathias Samuelsen, Harmeet Singh, Jalal El-Gharbi, Fredrik Carlsen, Adnan Haidar, Steinar Strømnes, Kristian Brix, Mustafa Achrifi, Mohammed Fellah, Dennis Obeng, Dan Fellus, Glenn Roberts.

Kampprogram, innledende runde:
MANDAG 10.JULI:
15.00 FREDRIKSTAD – VÅLERENGA, Nordbygdabanen

TIRSDAG 11.JULI:
15.00 VÅLERENGA – AIK, Ottestadbanen

ONSDAG 12.JULI:
15.00 AALESUND – VÅLERENGA, Fartbanen

Turneringens hjemmeside: http://jet2006.tk/

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.