RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Juniortap mot Fredrikstad

FREDRIKSTAD (vif.no): Vålerengas juniorer tapte 2-0 mot Fredrikstad i interkretsserien onsdag kveld. Lagene hadde hver sin omgang, men VIF-juniorene var ikke skjerpa nok innenfor sekstenmeterne og tapte fortjent mot effektive verter.

Vi lar trenerduoen Raymond Mikkelsen og Ken Eilif Nilsen oppsummere kampen.

- Vi startet elendig. Vi var ikke med på notene i det hele tatt og hadde ikke et skudd på mål før pause. Jeg tror Lasse Staw i FFK-målet knapt var nær ballen i førsteomgang. Vi klarte ikke å holde på kula og fikk ballen tilbake hver gang vi forsøkte å spille opp. Vi tapte midtbanen så det sang de første 45 minuttene, forteller trenerne.

- På baklengsmålet gjorde vi ikke jobben vår. Fredrikstad kom rundt på venstrekanten, la ut 45 grader og foran målet stod tre FFK-spillere alene. Gutta fulgte for dårlig med og vi burde hatt flere mann i boksen. Fortjent ledelse til hjemmelaget til pause. De var tøffere og det virka en periode som det var flere hvite enn blå spillere på banen.

Endret formasjon
Etter en laber førsteomgang var det klart at noe måtte gjøres i pausen. Løsningen ble formasjonsendring.

- Vi la om formasjonen etter pause. Vi gikk fra 4-4-2 til 4-3-1-2. Vi la om til tre sentrale på midtbanen, én litt friere rolle som skulle være møtende spiss og to spisser som skulle strekke FFK-forsvaret. Det fungerte veldig bra i innledningen av andreomgang. Vi tok tilbake kontrollen og manglet bare en scoring for at kampen skulle vippe vår vei, sier Vålerenga-trenerne.

- Vi var best på banen etter pause, men dårligst innenfor sekstenmeterne. Vi hadde noen gode sjanser, men klarte ikke å sette dem. I tillegg slapp vi inn et alt for enkelt mål kvarteret før slutt. Vi hadde taket på kampen, men når de fikk sin andre scoring var kampen i realiteten kjørt. Utover i omgangen mista vi den møtende spissen som fungerte godt i begynnelsen. Spissene ble liggende på rekke.

Godkjent innsats
Kampen mot Fredrikstad ga svar på hva som må jobbes med i tida som kommer.

- Vi hadde to punkter vi fokuserte på i dag. Det ene var innsats, der får gutta godkjent. Det andre var bevegelse foran ballfører og der har vi fortsatt mye å gå på. Så der er det stryk. Totalt sett er det helt greit at Fredrikstad vant. De var mer effektive enn oss.

- Vi må være klare fra start. Det var vi ikke i dag. Dessuten må vi være mer effektive, men det har vi vist at vi kan være tidligere i sesongen. Vi skal klare å finne tilbake til der vi var. Vi så jo også at enkelte var slitne i dag etter å ha vært på banen i rekruttkampen mot Stabæk på mandag. Utfordringa vår blir å få restituert oss skikkelig når vi har et tett kampprogram, avslutter Mikkelsen og Nilsen.

8. serierunde, interkretsserien
Fredrikstad – Vålerenga 2-0 (1-0)

Gamle Fredrikstad stadion

Mål: 1-0 Michael Trulsen (13), 2-0 Suad Vugdalic (78)

Gult kort Vålerenga: Mathias Samuelsen

Vålerengas lag: Robin Vikskjold – Christian Svendby, Morten Lie, Fredrik Thapper, Joakim Eyde (Martin Fermin fra 45)– Chister Jensen (Bardh Shala fra 75), Fredrik Carlsen, Harmeet Singh, Mathias Samuelsen – Dennis Obeng (Ilias el-Hafedi fra 15), Bardh Shala (Dennis Obeng fra 65)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere