*Nettavisen* Nyheter.

Juniortap mot Lyn

VALLE (vif.no): Et slurvete Vålerenga-lag tapte 2-4 mot Lyn onsdag kveld. Enga skapte mest, men tapte kampen på sjansesløseri og billige baklengsmål. Glenn Roberts og Mohammed Fellah scoret på hvert sitt frispark.

12.04.07 13:58

- Først og fremst synes jeg at vi var vitne til en veldig bra juniorkamp, med to gode lag som spilte fin fotball, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

- Men vi slapp inn noen veldig billige mål i dag. Det preget selvfølgelig kampen.

Vålerenga er godt besatt på midtbanen. Mot Lyn var tre av de beste tilgjengelige, landslagslagspillerne Mohammed Fellah og Harmeet Singh, samt vinterens bestemann Fredrik Carlsen.

- Vi gikk ut i en uvant 3-5-2-formasjon som vi ikke har trent så mye på. Vi ønsket å bruke flest mulig av de sentrale spillerne våre, men i og med at banen på Valle er litt smal følte vi ikke at vi fikk full uttelling på forsøket så vi la om til 4-4-2 igjen.

Fellah-suser i krysstanga
Kampen startet som ventet tett og tøft med stillingskrig og dueller. Omgangens første sjanse hadde Glenn Roberts da han avsluttet like utenfor lengste stolpe fra høyresida etter fem minutter. Deretter skjedde det ikke mye før Mohammed Fellah klinte en frispark fra 25 meter knallhardt i krysstanga. Også Dennis Obeng fikk sin scoringssjanse men flikket gjennomspillet fra Mohammed Fellah over mål. I stedet var det Lyn som tok ledelsen da Erling Knudtzon var først på en retur fra Vålerengas keeper.

- Ærlig talt synes jeg at vi styrte kampen og var best før pause, men vi fikk et drittmål mot oss. Vi mistet ballen etter et hælspark på midtbanen og når Lyn fikk avsluttet gikk keeperreturen rett i beina på en Lyn-spiller som scoret, forteller Holter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Roberts utliknet
Etter pause gikk Vålerenga på banen med ett mål for øyet; utlikning. Et voldsomt Enga-press endte med at Glenn Roberts skrudde et frispark fra 25 meter i mål. Lyn slo imidlertid kjapt tilbake. Først ekspederte Kidane Dalva Gjølme et innlegg i nettet, før Endre Fotland Knutsen lobbet inn gjestenes tredje mål minutter senere. Mohammed Fellah ga Vålerenga nytt håp da han som Roberts sendte et frispark fra lagt hold i nettet. Vålerenga kom til mange gode sjanser, men var upresise foran mål. Blant annet sendte Glenn Roberts ballen over mål fra én meter etter at Mohammed Fellah og Kristian Brix hadde regissert kampens fineste angrep. Åtte minutter før slutt fastsatte Endre Fotland Knutsen sluttresultatet da han scoret sitt andre mål for kvelden.

- Etter at vi lå under 0-1 til pause hadde vi trua på at vi skulle greie å snu kampen i andreomgang. Vi åpnet forrykende og fikk 1-1 ganske tidlig, men fikk to unødvendige scoringer i mot. Vi kan ikke gi bort sånne mål.

- Vi hadde mer enn nok sjanser til å score fire mål vi også og var nære da vi reduserte til 2-3, men igjen rotet vi det til for oss selv. Vi mistet ballen etter egen corner og Lyn fikk sjansen to mot en. Kreditt til Lyn for at de er effektive og straffer oss når vi gjør feil, men vi gir bort fire mål i dag. Vi kan ikke holde på sånn, sier Vålerenga-treneren.

God Lyn-keeper
Den store forskjellen på lagene var Lyns keeper som stod en kjempekamp. Han reddet Lyn flere ganger.

- Ja, keeperen var god. Lyn var ellers aggressive i presset sitt og hadde bedre struktur enn oss i den bakre fireren. Men våre gutter skal ha honnør for at de prøvde og i andreomgang er vi periodevis veldig gode.

Noen stusser kanskje over at A-lagsgutta Mohammed Fellah og Glenn Roberts spilte interkretskampen mot Lyn. Forklaringen er enkel.

- Det er en stund siden de har spilt kamp og da det ikke er rekruttkamp denne uka benyttet vi sjansen til å gi dem kamptrening, forklarer Holter som oppsummere kampen på følgende måte.

- Vi skapte mest, men Lyn straffet oss knallhardt på gode overganger og våre tullete feil.

2. runde, interkretsserien
Vålerenga – Lyn 2-4 (0-1)

Valle Hovin kunstgress – 150 tilskuere

Mål: 0–1 Erling Knudtzon (37), 1–1 Glenn Roberts (51), 1–2 Kidane Dalva Gjølme (53), 1–3 Endre Fotland Knutsen (58), 2–3 Mohammed Fellah (77), 2–4 Endre Fotland Knutsen (82)

Vålerengas lag (3-5-2): Robin Vikskjold – Christian Svendby (Amin Nouri fra 23 [Kristoffer Thuen fra 88]), Mathias Samuelsen, Fredrik Thapper – Adnan Haidar, Harmeet Singh, Fredrik Carlsen (Morten Lie fra 45), Mohammed Fellah (Kent Brekke Jensen fra 88), Kristian Brix (Formose Pape Mendy fra 83) – Glenn Roberts (Bardh Shala fra 72), Dennis Obeng

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.