*Nettavisen* Nyheter.

Juniortap mot Ullern

VALLHALL (vif.no): Tross markant overtak i spill og sjanser tapte Vålerengas juniorer 1-3 mot 3. divisjonslaget Ullern lørdag formiddag. Dennis Obeng scoret Vålerengas mål.

17.02.07 22:42

- Resultatet ser ikke så bra ut, men spillemessig var vi klart best. Alle baklengsmålene kom etter dødballer, to cornere og ett frispark. Det er vi ikke fornøyd med, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Vålerenga-juniorene var klart best før pause. Unggutta viste mye fin fotball og allerede etter syv minutter lå ballen i nettet. Først kom Bardh Shala alene mot mål. G16-landslagsspissen lobbet ballen over en utrusende keeper, men en Ullern-spiller fikk ryddet unna. Avklaringen havnet etter hvert hos toppscorer Dennis Obeng som vendte bort en forsvarer på 16 meter og dunket ballen opp i krysset. Målet var Obengs niende på syv kamper i vinter.

Klikk på bildet for å forstørre.

Corner er mål
Utlikningen kom imidlertid kjapt. Bare to minutter etter skrudde Ullerns Even Lundefaret en corner rett i mål. Etter drøye kvarteret måtte Dennis Obeng av banen med skade. Vålerenga mistet litt trykk på topp, men fikk inn en inspirert Adnan Haidar på midtbanen.

Minuttet før pause var det duket for ny Ullern-corner med påfølgende scoring. Thomas Strand vant duellen med Vålerengas keeper og forsvarere og headet inn bortelagets andre mål for dagen. Fredrik Carlsen avsluttet omgangen med en suser fra 20 meter som strøk like over Ullern-målet.

- I førsteomgang tipper jeg vi er nær 80-20 i ballinnehav. Da var vi gode, men vi ble for puslete på dødballene og tok ikke nok ansvar. Det er ikke bra. Vi må bli flinkere til å rydde plass for keeperen i feltet, samtidig som keeperen må være mer bestemt i slike situasjoner. Vi slapp inn altfor lette mål, forteller Holter.

- Vi slapp derimot ikke Ullern til en eneste målsjanse i spill, de var kun farlige på dødballer. Gutta skal ha honnør for at de står i mot seniorspillere og hindrer dem sjanser.

Fortsatt VIF-overtak
Etter pause falt kvaliteten på kampen noe, men Vålerenga produserte et knippe gode sjanser. Adnan Haidar hadde flere fine forseringer som fort kunne endt med tellende resultat og både Bardh Shala, Nikolai Djupesland og Bård Tjønneland hadde avslutninger like utenfor stengene til Ullerns keeper. Det var imidlertid Ullern som scoret omgangens eneste mål. Nok en gang på dødball da digre Arnold Short headet et frispark fra høyrekanten i mål.

- Spillemessig var vi relativt bra i andreomgang også. Vi kom til mange skuddmuligheter fra 17-18 meter som vi må ta bedre vare på. Vi må tørre å skyte mer. Bortsett fra at vi bare scoret ett mål, synes jeg at vi leverte en veldig god kamp.

- Vi er vant til å ha Dennis Obeng på topp som er i slag og involverer seg mye. Vi mistet litt trykk på dem inne i boksen da han måtte ut, men jeg synes både Formose Pape Mendy og Bardh Shala jobbet godt der fremme. Slike kamper er fin trening for oss, det er det viktigste.

Godt innhopp av Haidar
Adnan Haidar kom inn da Dennis Obeng måtte av banen et kvarter ut i førsteomgang. Midtbanespilleren har vist stigende form i vinter og stod frem som en av Vålerengas beste spillere mot Ullern.

- Adnan har vært i veldig god form i vinter. Han står opp og matcher seniorgutta på fysikk og er tilbake der vi vil ha han etter en litt tung sesong i fjor. Han er milevis foran formen han var i på samme tidspunkt i fjor.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vålerenga jr – Ullern A 1-3 (1-2)
Vallhall – 50 tilskuere

Mål: 1-0 Dennis Obeng (7), 1-1 Even Lundefaret (9), 1-2 Thomas P. Strand (42), 1-3 Arnold Short (53)

Gult kort Vålerenga: Robin Vikskjold (69)

Vålerengas lag (4-4-2): Robin Vikskjold (Kristian Kron Holm fra 75) – Andre Emilio Garcia (Felix Stephensen fra 61), Fredrik Thapper (Michael Omoijuanfo fra 70), Morten Lie (Nikolai Djupesland fra 49), Kent Brekke Jensen (Martin Fermin fra 45) – Joakim Bekken (Andre Emilio Garcia fra 75), Fredrik Carlsen (Bård Tjønneland fra 61), Mathias Samuelsen, Formose Pape Mendy – Bardh Shala, Dennis Obeng (Adnan Haidar fra 15)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.