*Nettavisen* Nyheter.

Juntaen ønsker samlingsregjering i Guinea

Conakry (NTB-Reuters-AP): Militærjuntaen i Guinea tar til orde for å danne en samlingsregjering i kjølvannet av de blodige angrepene på opposisjonelle demonstranter.

- CNDD ber om at en nasjonal samlingsregjering blir dannet med medlemmer fra forskjellige politiske partier. Dette skal være en overgangsregjering, sa CNDD-talsmann Mandjou Deoubate på guineansk TV onsdag.

Det nasjonale rådet for demokrati og utvikling (CNDD) blir ledet av kaptein og juntaleder Moussa «Dadis» Camara. Militærjuntaen ønsker at en afrikansk leder skal oppnevnes som mekler i prosessen med å danne en samlingsregjering.

CNDD ønsker å opprette både en nasjonal og en internasjonal granskingskommisjon i FN-regi for å belyse hva som skjedde da mandagens demonstrasjon brutalt ble slått ned. Ifølge opposisjonelle kilder ble 157 mennesker drept og minst 1.200 såret. Juntaen holder fast ved at 57 personer ble drept.

- Camara har ikke lenger troverdighet til å lede overgangen til demokrati. Han har massakrert sitt eget folk og tapt all troverdighet. Vi er ikke interessert i forslaget, sier Diallo. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag